Måltidsvaner på menyen

Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka presenterte Orklas satsning på ernæring og helse på konferansen «Måltidsglede – sunt for alle» i Stavanger 15. mars 2016.

15.03.2016

Konferansen er en del av regjeringens arbeid med en ny nasjonal handlingsplan for kosthold. Ruzicka holdt et innlegg om ernæring og helse som konkurransefortrinn.

– Vi har en stor oppgave i å forbedre hverdagsmaten. Det gjør vi blant annet ved å redusere andelen mettet fett, salt og sukker, slik vi har gjort i mange av Orklas produkter allerede, var et av budskapene fra Ruzicka.

Orkla satser på Nøkkelhullet, og Orkla Foods Norge skal mer enn doble antallet nøkkelhullsmerkede produkter i løpet av 2016.

– Vi er opptatt av å gjøre det enkelt for forbruker å ta opplyste valg i butikk, og har derfor implementert en ny merkingsstrategi med mer forbrukervennlig ernæringsinformasjon, fortalte Ruzicka.

Han benyttet også anledningen til å slå et slag for industriprodusert mat:

– I likhet med hva forbrukeren gjør på sitt eget kjøkken, lager vi mat fra bunnen av basert på nøye utvalgte råvarer. Samtidig har vi en streng kontroll på at maten som lages er trygg. Jeg håper at vi i tiden som kommer i større grad kan snakke positivt om hvor god mat som lages i Norge. Vi ønsker i enda større grad å begeistre forbrukeren med matnyheter av god kvalitet, utviklet av våre kokker og produsert under strenge hygieneforhold. Vel bekomme!, avsluttet han.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie, landbruks- og matminister Jon Georg Dale og fiskeriminister Per Sandberg er vertskap for den tverrfaglige møteplassen. Blant andre foredragsholdere er Gunhild Stordalen fra EAT, SIFO-forsker Annechen Bahr Bugge og Knut Inge Klepp fra Folkehelseinstituttet.