Möller`s tran til Romania

Sist uke ble Möller`s tran introdusert for rumenerne med en egen markering i Bucharest.

03.10.2014

Blant gjestene under lanseringen var også den norske ambassaden i Romania.

Romania er et nytt og spennende marked for Axellus, spesielt fordi Orkla allerede har virksomhet i landet gjennom Orkla Foods Romania. I 2007 ble landet medlem av EU og dermed den syvende største nasjonen i fellesskapet. De siste årene har det rumenske markedet opplevd en sterk vekst.

– Jeg er stolt over å være med på å introdusere Möller`s tran til rumenerne. Möller`s er for mange i Norge selve ikonet på folkehelsen og en viktig del av vår historie. Hjemme kjenner alle den grønne flasken. Ikke alle liker smaken, men vi er vokst opp med at en skje tran er bra for helsen, sa ambassadør Tove Bruvik Westberg under lanseringen.

I år er det 160 år siden apotekeren Peter Möller introduserte tran til nordmenn, og Möller`s er et av de eldste og mest kjente norske helseproduktene. Mange tror fortsatt at tran er et særnorskt produkt som kun selges her til lands, men det stemmer ikke. Halvparten av salget av Möller`s tran flasker skjer nå utenfor Norge. Årlig selges det nå totalt ca 4,2 millioner flasker med Möller`s tran. Blant de største landene utenfor Norge er Polen og Finland.

-Romania er et viktig land for oss, og vi har store ambisjoner for hva vi kan få til. Vi tror på mange områder forutsetningene er de samme som da Möller`s tran ble introdusert i Polen for syv år siden. Vår suksess avhenger av at vi er gode til å samarbeide med apotek og legemiljøet om hvorfor tran bør være en viktig del av kostholdet, sier Grzegorz Wasik, Export Sales Manager, i Axellus.

I Polen selges det over 1 million flasker med Möller`s tran årlig. Veksten de siste årene har vært på ca. 25 %.

Ambassadør Tove Bruvik Westberg og Grzegorz Wasik, Export Sales Manager i Axellus

Om Möller`s

Möller’s Tran er i dag det største og mest kjente kosttilskuddet i Norge, og har vært på markedet helt siden 1854. Tranen lages av norsk arktisk torsk fra Lofoten og Vesterålen. Tran har høyt innhold av de sunne omega-3 fettsyrene fra norsk lofotskrei og vitaminene D, A og E. Tran er det eneste kosttilskuddet som anbefales av norske helsemyndigheter, og mer enn 1000 vitenskaplige artikler kan vise til en positiv helseeffekt.