Nidar fyller 100 år

I mai var det 100 år siden sjokoladefabrikken Nidar ble grunnlagt i Trondheim. Siden da har Orklaselskapet Nidar begeistret det norske folk med store og små godterigleder.

25.05.2012

-Vi i Nidar er stolte av historien vår og hva vi har utrettet. Å fylle 100 år er svært spesielt, det er det ikke mange som opplever. Det gir en følelse av historisk viktighet, en felles identitet og tilhørighet, sier administrerende direktør i Nidar, Inger Johanne Solhaug.

Selve feiringen fant sted i Trondheim 4. mai, med stor fest for alle ansatte, og folkemarkering i Trondheim sentrum.

Siden 1912 har Nidar opparbeidet en solid posisjon på det norske markedet, og har blitt et kjærkomment følge for de fleste nordmenn, enten det er til hverdags eller fest. I 2011 lå markedsandelen på 31.1 prosent, og Nidars portefølje innholder flere av de mest kjente merkene innen godteri, blant annet Stratos, Smash!, Bergene Melk, Nidar Favoritter, Doc og IFA.

Nidar er også godt likt, og skårer høyt i undersøkelser om totalinntrykk av selskapet. I mars ble Nidar kåret til Årets Mat og Drikkeprodusent i NHO. I begrunnelsen ble det blant annet fokusert på Nidars miljøtiltak og arbeid for kakaobøndenes levekår gjennom UTZ CERTIFIED. Det ble også vektlagt at Nidar er helnorsk industribedrift, og at all produktutvikling, produksjon og markedsføring av egne merker gjøres i Norge.

– I løpet av de siste 10 årene har vi investert 400 millioner kroner ved Nidarfabrikken i Trondheim, noe som er et sterkt signal om at vi fortsatt skal satse i Norge, sier Solhaug. -Vi vil videreutvikle og ta vare på det våre forgjengere har skapt, og sørge for at vi leverer Nidar i enda bedre stand til de som kommer etter oss.