Ny administrerende direktør i Orkla Foods Norge

Paul Jordahl (53) er utnevnt til ny administrerende direktør i Orkla Foods Norge.

21.11.2014

Jordahl tiltrer stillingen som administrerende direktør i Orkla Foods Norge fra 1. desember 2014. Han blir en del av ledergruppen i Orkla Foods og vil rapportere til Atle Vidar Nagel-Johansen, konserndirektør og leder for forretningsområdet Orkla Foods. Siden 2012 har Paul Jordahl vært konserndirektør og leder for forretningsområdet Orkla International. Han startet i Orkla i 2004 og har hatt ulike lederstillinger i konsernet, deriblant administrerende direktør for Abba Seafood (Sverige). Jordahl har mer enn 15 års erfaring fra Kraft Foods i Norden og Baltikum. Han er utdannet markedsøkonom fra Norges Markedshøyskole (NMH).

– Vi er svært glad for at Paul Jordahl har takket ja til å bli administrerende direktør for Orkla Foods Norge. Selskapets viktigste oppgaver fremover er å skape vekst gjennom solide innovasjoner, og styrke konkurransekraften i hele verdikjeden. Jordahl har bred ledererfaring og en betydelig nordisk og internasjonal merkevarebakgrunn som gjør at han er rett person til å lede Orkla Foods Norge, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla.

Orkla Foods Norge ble etablert høsten 2013 ved å slå sammen Stabburet og Rieber & Søn Norge. Siden den gang er det hentet ut betydelige kostnadssynergier. Selskapet har økt sin satsing på innovasjon og styrket sin posisjon i det norske dagligvaremarkedet ved å slå sammen salgsapparatene til Stabburet og Rieber & Søn Norge.

– Jeg ser frem til å lede ett av Norges største og mest spennende merkevareselskaper, sier Paul Jordahl.

Fra 1. desember 2014 skjer det også en endring i Orklas konsernstruktur ved at Orkla International blir lagt under forretningsområdet Orkla Foods. Den nye forretningsenheten, som får navnet Orkla Foods International, vil bestå av MTR Foods (India), Vitana (Tsjekkia) og Felix Austria (Østerrike). Det vil bli utnevnt en ny leder for Orkla Foods International. Atle Vidar Nagel-Johansen vil i en overgangsfase være styreleder for de tre selskapene som inngår i denne forretningsenheten.

Chaka (Russland) blir en del av forretningsområdet Orkla Confectionery & Snacks. Det pågår en strukturert salgsprosess med sikte på å avhende Orkla Brands Russia. Paul Jordahl vil fortsette som styreleder for dette selskapet. For enheten International Sales vil det bli utnevnt en ny leder etter Jordahl.

Orkla ASA Oslo, 21. november 2014

Ref.:

Konserndirektør og leder for Orkla International
Paul Jordahl Mobil +46 703 354 197

Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon Mageli Mobil +47 928 45 828