Ny konserndirektør Finans og Økonomi i Orkla ASA

Harald Ullevoldsæter er utnevnt til ny konserndirektør Finans og Økonomi i Orkla ASA fra og med 1. mars 2020. Han etterfølger Jens Bjørn Staff, som skal bli CEO i Skagerak Energi.

14.11.2019

Harald Ullevoldsæter (56) kom tilbake til Orkla tidligere i år, etter å ha vært konserndirektør Økonomi og IKT i Nortura SA siden 2014. Fra 1996 til 2014 jobbet Ullevoldsæter i Orkla, hvor han har hatt en rekke lederstillinger innen økonomi og finans, deriblant som økonomidirektør og medlem av ledergruppen i Orkla Brands og Orkla Brands Nordic. Ullevoldsæter har også jobbet ni år som finansanalytiker i DNB Markets. Han er utdannet siviløkonom fra BI.

Ullevoldsæter etterfølger Jens Bjørn Staff (52), som har vært konserndirektør Finans og Økonomi i Orkla siden 2014. Staff har valgt å si opp sin stilling for å bli Chief Executive Officer (CEO) i Skagerak Energi, som har ca. 3 milliarder kroner i omsetning, ca. 630 ansatte og hovedkontor i Porsgrunn. Han tiltrer stillingen senest 1. juni 2020.

– Jeg vil takke Jens Staff for hans verdifulle bidrag til Orkla i årene han har vært CFO og medlem av konsernledelsen. Han har vært sentral i videreutviklingen og profesjonaliseringen av konsernets økonomi- og IT-funksjon. Jeg ønsker han lykke til med ny og spennende jobb utenfor Orkla. Jeg er glad for at Harald Ullevoldsæter har takket ja til å etterfølge Staff som CFO. Med sin solide erfaring innen økonomi og finans og en svært god forretningsmessig forståelse, er jeg sikker på at han vil spille en viktig rolle for Orklas verdiskaping fremover, sier konsernsjef Jaan Ivar Semlitsch.

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no