Nye adm. direktører i Orkla Health og Pierre Robert Group

Hege Holter Brekke har blitt utnevnt til ny adm. direktør i Orkla Health. Tine Hammernes Leopold blir hennes etterfølger som adm. direktør i Pierre Robert Group.

09.08.2018

Hege Holter Brekke (49) vil tiltre stillingen som adm. direktør i Orkla Health fra 1 oktober i år. Hun tar over etter Henning Søgaard, som har ledet selskapet de siste fem årene og som nå slutter i Orkla.

Holter Brekke har vært adm. direktør for Pierre Robert Group siden 2015. I perioden 2007–2014 var hun konserndirektør Marked i TINE. Før det var hun konserndirektør Konsept og Marketing i Plantasjen, og hun har også erfaring fra McKinsey. Holter Brekke har tidligere hatt en rekke ulike lederstillinger i Orkla ASA og i daværende Nidar. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Tine Hammernes Leopold (47) kommer tilbake til Orkla etter to år som adm. direktør i Salmon Brands/SALMA, styremedlem i lakseoppdretteren Bremnes Seashore og direktør i konsernledelsen i Bremnes Fryseri. Hun blir ny adm. direktør for Pierre Robert Group, og overtar etter Hege Holter Brekke fra og med 1. oktober i år. Hammernes Leopold har mer enn 20 års erfaring med merkevarebygging og lang fartstid i Orkla, hvor hun tidligere har hatt ulike lederstillinger i Orkla Health, daværende Axellus, Peter Möller, Sætre, Nidar og Lilleborg. Hun har sin utdannelse fra California State University.

– Både Hege og Tine har sterk merkevarekompetanse, bred ledererfaring og solide resultater å vise til både i og utenfor Orkla. Jeg er svært glad for at Hege har takket ja til å påta seg nye utfordringer som adm. direktør for Orkla Health, og for at Tine kommer tilbake til Orkla med ansvaret for Pierre Robert Group, sier Stig Ebert Nilssen, konserndirektør og leder for forretningsområdet Orkla Care.

Holter Brekke og Hammernes Leopold vil begge inngå i ledergruppen i forretningsområdet Orkla Care og rapportere til Stig Ebert Nilssen.