Nyhetsslipp fra Orkla

Plantebasert kjøttdeigutfordrer, unike sjokolader og nye pizzavarianter er blant våre mange nyheter i februar.

07.02.2020

En rekke nye produkter er snart på vei ut i butikkhyllene.

Det er et økende behov for produkter som er bra for klima, mennesker og dyr. Dette gjenspeiles i Orklas nyheter for 2020.

Bærekraft i fokus

Med den nye serien Naturli` vil Orkla gjøre det enklere å bytte ut kjøttdeigen med 100 % plantebasert i fredagstacoen og lasagnen fremover. Kjøttdeigerstatning er bare ett av flere produkter i serien som har gjort stor suksess i Danmark.

Naturli’ kommer også med Norges første kjølte plantedrikk i tillegg til blant annet plantebaserte pølser, veganboller og snitzler. Naturli’s emballasje er miljøvennlig og i stor grad laget av resirkulert plast.

– Med Naturli’ ønsker vi å nå ut til alle som ønsker å leve og bidra til en bedre verden, uten å gå på kompromiss med smak. Vi vet at folk er vanedyr, og vi ønsker at man skal kunne lage og spise de samme rettene som før, bare på en litt annen måte, sier Hedvig R. Gjerde, markedssjef i Orkla Foods Norge.

Andre bærekraftige nyheter er blant annet tannkrem fra Jordan Green Clean, vegetabilsk omega 3-tilskudd fra Möllers Pharma laget av alger, og usøtet Idun tomatketchup med nøkkelhullmerke. Totenflak fokuserer på transparens og viser i år stolt frem bilder av potetleverandørene på sine resirkulerbare chipsposer.

Pierre Robert satser videre på bærekraftige klær i 2020. I samarbeid med Olympiatoppen lanserer de en ny sportskolleksjon med opptil 75 % resirkulert materiale. Pierre Robert er også offisiell leverandør av undertøy til Team Norge i Tokyo-OL.

Samarbeidet med Jenny Skavlan, som ble løftet frem av Facebook som en unik suksesshistorie i fjor, fortsetter for fullt i år med en ny kolleksjon i de miljøvennlige materialene GOTS-sertifisert økologisk bomull, tencel og kapok.

Grandiosa med tynn bunn

40-års jubilant Grandiosa lanserer en helt ny pizzaserie med tynn bunn. Grandiosa Tynn Bunn kommer i to ulike smaker; Norsk Mozzarella og Prima Pepperoni. Pizzaene har mye smak og saftighet på en tynn og sprø bunn. Grandiosa Tynn Bunn er litt mindre enn de klassiske Grandiosa-variantene og passer derfor perfekt også for de som spiser alene – som er en sterk økende trend i Norge.

– Grandiosa Tynn Bunn er en lett og smaksrik pizza som gir en behagelig metthetsfølelse. Med herlige smaker, hvorav en er vegetar, på en sprø og saftig bunn, tror vi denne pizzaserien vil falle i smak hos mange i Norge, sier markedssjef Ingrid Rønneberg Næss.

Og når det norske folk har spist opp den nye Grandiosa Tynn Bunn-pizzaen på tallerkenen sin, kan de prøve en helt ny oppvasktablett. Zalo kommer nå med supereffektiv maskinoppvask samt egen maskinrens.

Populære smaker

Nidar Favoritter-storplater er Norges første sjokoladeplater med tre forskjellige smaker. De baserer seg på bestselgerne i smågodthyllene og kommer i en rød og blå variant.

– Dette er en helt unik type sjokolade, men satt sammen av kjente og kjære folkefavoritter. Vi vet at forbrukerne liker variasjon, og det er nettopp det de får i disse herlige sjokoladene, sier Sofia Hasselberg, produktgruppesjef sjokolade i Orkla Confectionery & Snacks Norge.

Stratos kommer også med en ny smaksvariant: Stratos Creamy Hazel. Den består av deilig hasselnøttkrem med crisp-biter kombinert med luftig Stratos-sjokolade. Stratos Creamy Hazel kommer i forlengelsen av Stratos’ braksuksess i fjor, Salty Caramel.

Salt karamell er en smak mange har lagt sin elsk på. Nå kommer både Nugatti og Toro Brownies med salt karamell-varianter. En ny smaksvariant dukker også opp i Maxims serie av Heroes-proteinbarer. Maxim Wildly har smak av sitron og ingefær. I chipshyllen kommer Kims-chips med smak av cheddar og jalapeño i Kims Spicy Cheddar.