Nyhetsslipp fra Orkla i februar

17.02.2021

Ostepop med sjokoladetrekk, pizza toppet med potetchips og plantebaserte nuggets med dip. Nye produkter fra Orkla er på vei til butikken nær deg.

Det er tid for årets store nyhetsslipp fra Orkla. En rekke nye produkter er nå å finne i norske butikkhyller.

Plantebaserte alternativer

NATURLI`® vil gjøre plantebasert mat tilgjengelig for alle og være et bærekraftig alternativ også for dem som ofte spiser kjøtt. Den norskutviklede NATURLI`-burgeren ble en stor suksess i fjor, og i år følges det opp med en rekke nye produkter.

Plantebaserte nuggets og pølser. Saftige vegetarboller og plantebasert Capricciosa-pizza. Tre diper med smak av aioli, bearnaise eller sriracha majones. Plantebasert youghurt i to varianter. I tillegg kommer fjorårets burgersuksess i kjøledisken.

Nordmenn har 10 til 15 standardretter, og det meste er i dag kjøttbasert. Men stadig flere vil spise mer plantebasert. De nye alternativene fra NATURLI` har til hensikt å gjøre det enklere.

Det samme vil TORO med sine nye klodemerkede vegetarvarianter. I tillegg til tre nye vegetariske gryteretter, lanserer TORO en vegetarvariant av folkefavoritten TORO Lasagne – med kremet tomatsaus, hvitløk og urter. Tilsetter du gulrøtter, sopp og spinat, har du en smakfull vegetarisk familiemiddag.

Nye smakskombinasjoner

I Orkla jobber vi hele tiden med å utvikle nye smaker som folk kan legge sin elsk på. FUN Light, som ble en stor snakkis før jul med sin saft med julebrussmak, kommer nå med to nye årets smaker: Jordbær og pasjonsfrukt. Årets smak fra Doc` halspastiller er granateple og eple.

Nidar tar for første gang steget inn i kjekshylla med to varianter: Nidar Caramel & Crunch og Nidar Salted Peanut Butter. For de treningsglade kommer to nye smaker i Maxims populære serie med Heroes-barer: CHAMP med smak av kakao og krem, og DREAMY med smak av yoghurt og bringebær.

I chipshylla kommer KiMs med en ny potetgullvariant med smak av bacon, og Cheez Doodles med smak av jalapeno. Ny BigOne-pizza med skinke og biff, og ny tynnbunnpizza fra Grandiosa med kylling og pesto, er også nyheter verdt å merke seg.

Å skape nye smaksopplevelser, handler også om å kombinere etablerte smaker på nye måter. Choco Cheez er et eksempel på dette. Choco Cheez er ostepop dekket med melkesjokolade – en kombinasjon av søtt, salt og sprøtt. Produktet er en stor suksess i Sverige, og kan nå endelig sees i norske butikkhyller.

En annen leken smakskombinasjon finner vi i frysedisken: Grandiosa Fredagspizza med KiMs potetchips. Den nye fredagspizzaen er toppet med kjøttdeig, tomater og KiMs potetchips. Ingen spiser mer frossenpizza enn nordmenn, og nå får vi muligheten til å teste ut en ny og overraskende variant.

Sunne varianter og nye kosttilskudd

Sunnhet er viktig for mange forbrukere, og også for oss i Orkla. Vi utvikler sunne produkter og jobber kontinuerlig med å redusere salt, sukker og mettet fett i mange av våre eksisterende produkter.

TOROs nye tomatsuppe med makaroni av fullkorn og mindre sukker, er et eksempel på dette arbeidet. Suppen har den samme gode smaken, men er et sunnere alternativ. BareBra lanserer ny Müsli Havrecrunch med blåbær og acai. I tillegg til å smake godt, er den rik på antioksidanter, fiber og kalsium. For dem på farten, kommer BareBra også med nye Supergrøt med blåbær og tranebær.

Verdt å nevne er også et av Norges sunneste pålegg, Stabbur-Makrell, som nå for første gang blir å finne i kjøledisken. Og i snackshyllen dukker en ny variant av New Energy opp. Det er en sunnere sjokoladebar med 10 gram protein og 30 prosent mindre sukker.

Gevita Multi er et nytt kosttilskudd fra Orkla med en kombinasjon av viktige vitaminer og mineraler. Produktet kommer i en boks av resirkulert plast. En annen nykommer i Orklas helsesegment er serien JOY Nutrition by Vitaplex, som består av C-vitamin, D-vitamin og multivitaminer i et smakfullt gummiformat.

Nye dufter og bedre emballasje

I badeskapet kan det også ryddes plass for nyheter. Orkla kommer med to nye hudpleieserier, Min Pure Routine og Dr. Greve Pharma. I tillegg fortsetter Dr. Greve satsingen på menn og utvider Mann-serien med en ny antiperspirant for menn. Lypsyl kommer med to nye varianter – den ene med smak av fersken.

Herbal Happiness er en ny Sunsilkserie med en trendy og frisk duft av grønn te og sitrusfrukter. I tillegg kommer Define med ny hårspray og tørrshampoo. Klar dusjsåpe kommer med den populære duften av stikkelsbær og grønn te. Varianten kommer i flaske laget av 100 prosent resirkulert plast.

Emballasjen forbedres på en rekke Orkla-produkter. Sun Maskinoppvaskpulver går fra pose i plastlaminat til eske i resirkulert papp, mens Sun Maxpower Alt i 1 har fått bedre fyllingsgrad og er uten innerposen i plast. Omo relanserer alle sine seks pulvervarianter med 20 prosent bedre fyllingsgrad, mens Comfort-serien nå får flasker med 50 prosent resirkulert plast og korken 100 prosent.