OMO Aktiv & Sport

Lilleborg lanserer nå OMO Aktiv & Sport, et vaskemiddel spesielt utviklet for vask av sports- og treningstøy.

30.05.2014

Bakgrunnen for lanseringen er at mange forbrukere forteller om vond lukt i treningstøyet, selv om det er nyvasket. Produktet er basert på en FiberFRESHTM -teknologi som fjerner vond lukt i tøy og er effektiv fra 30 grader.  

Produktsjef i Lilleborg, Christine Madsen, anbefaler Omo Aktiv & Sport til både til innendørs og utendørs treningstøy som for eksempel mikrofiberplagg, alt av skiantrekk, superundertøy, fleeceplagg, softshellplagg, goreTEX/skallbekledning og parkdresser. Christine understreker imidlertid at for ull, dun og silke er det fremdeles Milo som gjelder.

Fjerner vond lukt

Produktutvikler i Lilleborg, Ingvild Øiesvold Brataas, forklarer at noen lukter, blant annet svovel- og nitrogenforbindelser, som ofte finnes i svette, kan sette varige spor i syntetisk tøy. Dette henger blant annet sammen med at moderne, syntetisk treningstøy ofte er tettvevd og gir større grobunn for rester i tøyet, noe som igjen kan gi vond lukt. I tillegg er ofte vaskeanbefalingen fra klesprodusentene 30 grader på slikt tøy. Dette forsterker problemet.  

– Omo Aktiv & Sport inneholder enzymer og en sinkteknologi vi har kalt FiberFRESHtm. Den binder opp svovel og nitrogenforbindelser slik at den vonde lukten elimineres, forklarer Ingvild.