Orkla flytter inn i topp moderne kontorbygg

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen klippet snoren og stod for den offisielle åpningen av Orklas nye hovedkontor på Skøyen i Oslo.

11.03.2019

Åpning av Orklas nye bygg på Skøyen med statsråd Torbjørn Røe Isaksen, styreleder Stein Erik Hagen og Peter A. Ruzicka.

900 av Orklas ansatte gikk i samlet følge fra Orklas gamle hovedkontor i Nedre Skøyen vei 26 til det nye i Drammensveien 149 for å overvære den offisielle åpningen av det nye kontorbygget. Åpningsseremonien markerte startpunktet for en ny epoke i selskapets historie, hvor Orklas virksomheter i Norge nå er samlet under samme tak.

– Dette blir arbeidsplassen til over 900 av Orklas medarbeidere og hovedbasen til Nordens største merkevareselskap. Det er et topp moderne bygg med høy miljøstandard vi nå flytter inn i. Vi skal fylle det med verdiskapende energi, kreativitet, ideer og innovasjoner – til glede for kunder og forbrukere, miljø og samfunn, sa konsernsjef Peter Ruzicka i sin tale til de ansatte.

Styreleder Stein Erik Hagen la vekt på at Orkla, med det nye kontorbygget, i enda større grad ville rette seg mot publikum og nærmiljøet.

– Med åpningen av bygget får ikke bare Orklas ansatte et nytt kontorbygg. I første etasje vil også publikum kunne besøke Define frisør, Orkla Forbrukerservice, bakeri og restaurant. Med dette åpnes et nytt kapittel i selskapets historie, og her fra Skøyen vil Orkla ha et solid fotfeste inn i fremtiden, sa Hagen.

I tillegg til selve åpningen av bygget ble også kunstverket «In every lifetime I will find you» av kunstneren Michael Benisty avduket av styreleder Stein Erik Hagen.

Artisten Jarle Bernhoft stod for musikalske innslag under åpningsseremonien.

Fakta om bygget:

  • Det nye hovedkontoret i Drammensveien 149 på Skøyen blir basen til Nordens største merkevareselskap og arbeidsplassen til mer enn 900 Orkla-ansatte.
  • Bygget er på totalt 24.000 kvadratmeter med etasjehøyder på 5, 7 og 16 etasjer. Skanska har vært entreprenør.
  • Det topp moderne bygget tilfredsstiller «Breeam Excellent», en miljøstandard som strekker seg lengre enn myndighetenes krav, med ny teknologi som smartstyring av energisystemer og solcellepaneler integrert i rekkverk på balkong og på taket, og vi er tildelt Enova-støtte.