Orkla Foods Norge gir fotballsko til gatelagene

Orkla Foods Norge har i flere år støttet Norsk Toppfotballs arbeid for tunge rusmisbrukere. I januar ga selskapet et ekstra bidrag på 100.000 kroner gjennom Orkla Friends Fund.

27.01.2016

– Vi ønsker et langsiktig samarbeid med gatelagene. Deres innsats er i tråd med Orklas visjon «Din venn hver dag» og illustrerer på en god måte våre verdier: til å stole på, inspirerende og modig, sier kommunikasjonsdirektør i Orkla Foods Norge, Dag Olav Stokken.

Gatelag er et lavterskeltilbud for rusavhengige menn og kvinner, organisert av fotballklubbene og støttet av Helsedirektoratet. Spillerne får tilbud om trening 2–3 dager i uken, i tillegg til sosiale aktiviteter som A-lagskamper, bowling, pizzakvelder og fotballgolf. Med prosjektet vil Norsk Toppfotball og de involverte klubbene skape en sunn arena for rusavhengige. Orkla Foods Norge har vært med som sponsor siden oppstarten av Fredrikstad FKs gatelag i 2011, og har et utstrakt samarbeid med flere klubber innen Norsk Toppfotball, både som sponsor og leverandør. I dag støtter selskapet alle gatelagene i toppfotballen med mat til treninger og samlinger samt kostholdskurs.

– Det er viktig for oss å være med i toppfotballens store samfunnsprosjekt. Vi bidrar med det vi kan, nemlig kosthold, for å gi rusmisbrukere verdigheten tilbake. Gatelagenes arbeid har skapt positive resultater: Flere spillere er blitt rusfrie og er tilbake i arbeidslivet. Vårt bidrag til gatelagene har skapt stor interesse, engasjement og stolthet blant egne ansatte. Vi har også opplevd å få mye positiv omtale rundt vårt engasjement, sier Dag Olav Stokken.

Les mer om tildelingen fra Orkla Friends Fund til gatelagene på Dagbladet.no >

Fotballklubber med gatelag:

Fredrikstad

Stabæk

Vålerenga

Asker

Viking

Brann

Haugesund

Odd og Lillestrøm vil etablere lag i 2016.

Les mer om gatelag >

Video fra Fredrikstad Fotballklubbs gatelag >