Orkla Growth Award til Orkla Food Ingredients

Orkla Food Ingredients ble årets vinner av Orkla Growth Award.

11.11.2014

Juryen la vekt på Orkla Food Ingredients evne til å skape bredbasert vekst og dele kunnskap på tvers av landegrenser og kategorier. I begrunnelsen heter det:

”Årets vinner har oppnådd resultatvekst de fem foregående kvartalene, drevet av bredbasert vekst på tvers av land og kategorier. Dette har resultert i en imponerende økning i EBITA på 34 % i løpet av de siste fem kvartalene. Veksten og fremgangen skyldes et tydeligere fokus på prissetting og en ambisjon om å levere positive synergieffekter både gjennom produktsortimentet og gjennom deling av kunnskap.” 

Orkla Food Ingredients mottok prisen på Orkla Growth Awards på Quality Hotel Sarpsborg mandag kveld.

De øvrige prisene som ble utdelt, var:

Best Advertising:

Orkla Confectionery & Snacks Norge, Smørbukk

Best Sales Growth Innovation: MTR Foods i India

Best Packaging: Orkla Foods Sverige, Grandiosa pizzarull

Best Core Business Innovation: Orkla Foods Norge, Grandiosa

Best New Launch: Orkla Confectionery & Snacks, Polly Storplate

Best Operations Award: Orkla Foods Sverige, Fågelmara fabrikk

I tillegg ble hedersprisen ”One team for Growth” delt ut til Rabbe Wikström og hans team, som gjennom flere prosjekter har skapt resultater som ett Orkla-team.

– Innovasjonsevne og god markedsføring er avgjørende for at vi skal skape lønnsom vekst. Jeg gleder meg derfor over det høye nivået på finalistene i årets Orkla Growth Awards, sier Orklas konsernsjef Peter A. Ruzicka.

Orkla Growth Awards ble i år arrangert for 15. gang. I alt var det 134 nominasjoner fordelt på seks vekst- og innovasjonskategorier. Nytt av året var hedersprisen ”One team for Growth” og ”Best Operations Award”. 

Årets jury har vært ledet av Peter A. Ruzicka og har for øvrig bestått av Karl Otto Tveter, Atle Vidar Nagel-Johansen, Paul Jordahl, Pål Eikeland, Christer Åberg, Stig Ebert Nilssen, Johan Clarin, Maria Borge Andreassen, Arve Heltne, Rune Myrmel og Mirjam Hamnen.