Orkla i ny drakt

Orkla har det siste året tatt store og avgjørende steg mot å bli et rendyrket merkevareselskap. Dette gjenspeiles i Orklas nye logo og visuelle profil som presenteres i dag.

16.09.2013

Historien om Orkla startet for over 350 år siden, da selskapet gikk i gang med gruvedrift på Løkken Verk i Sør-Trøndelag. Gruvedrift var lønnsomt, og Orkla utviklet seg gjennom årenes løp til å bli et industrielt holdingselskap. Dagens merkevarevirksomhet kom inn i Orkla gjennom fusjonen med Borregaard i 1986, som bl.a. eide Lilleborg og Stabburet.

Orkla har det siste året gått fra å være et konglomerat til å bli et merkevareselskap. Nå er den strategiske agendaen å bygge videre på posisjonen som det ledende merkevareselskapet i Norden. Dette ønsker Orkla å markere i dag ved å lansere ny logo og visuell profil.

– For oss er logoen et tydelig symbol på Orklas nye retning og vår omstillingsevne. Den symboliserer innovasjon, energi og glød. Vi skal bygge og utvikle sterke merkevarer som setter forbrukerne i fokus. Orkla skal gjøre hver dag bedre ved å tilby lokale merkevarer som er sunnere, lettere å like og enklere å velge. Med vår nye logo vil vi vise varme og nærhet. Samtidig vil vi tydeliggjøre hva vi ønsker å være – en stjerne i de nordiske merkevaremarkedene, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

Logo og visuell profil er utviklet av Grid Design. Den nye logoen skiller seg fra den gamle både når det gjelder fargevalg og symbolbruk, samtidig som det enkle, distinkte og profesjonelle uttrykket fra Orklas tidligere logo videreføres.

For å markere at Orkla har blitt et merkevareselskap holdes det i ettermiddag et arrangement for inviterte gjester på Astrup Fearnley Museet i Oslo.

Orkla ASAOslo, 16. september 2013

Ref.:
Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs
Håkon MageliMobil +47 928 45 828