Orkla investerer i merkevare innen helsedrikker

Orkla har signert og gjennomført en avtale om å kjøpe 43,5 % av aksjene i det portugisiske selskapet Asteriscos e Reticências, S.A. Selskapet produserer fermenterte te-baserte helsedrikker som selges over hele Europa under merkevaren Captain Kombucha.

29.03.2019

Captain Kombucha er en lett sprudlende fermentert drikk basert på svart eller grønn te. Den inneholder hverken konserveringsmidler, kunstig søtningsmiddel eller kunstig smakstilsetning. Drikken er økologisk, vegansk og glutenfri, og øker i popularitet som følge av sine helsemessige egenskaper og gode smak.

– Med investeringen i merkevaren Captain Kombucha satser vi på et nytt produkt med økende popularitet. Innholdet av probiotika og organiske syrer har positiv effekt på magehelse, som er et prioritert område for Orkla, sier konserndirektør og leder for Orkla Foods International, Johan Wilhelmsson, som blir styreleder for selskapet kjent for merkevaren Captain Kombucha.

Captain Kombucha ble etablert i 2016, og selskapet har hovedkontor i Lisboa, Portugal. Virksomheten eies i dag av de to grunnleggerne (85 %) og det tyske ventureselskapet Doehler Ventures (15 %), som er finansiert og støttet av ingrediensprodusenten Doehler. Etter transaksjonen vil grunnleggerne beholde en eierandel på 48,5 %, og Doehler vil redusere sin eierandel til 7,9 %.

Selskapets omsetning økte fra EUR 0,9 mill. (ca. 9 mill. kroner) i oppstartsåret 2017 til  EUR 3,1 mill. (ca. 30 mill. kroner) i 2018.

Orklas eierandel vil bokføres etter egenkapitalmetoden fra 1. april 2019.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no

Elise Andersen Heidenreich

VP Investor Relations

+47 951 41 147

elise.andersen.heidenreich@orkla.no