Orkla kjøper attraktiv merkevare innen magehelse i Polen

Orkla har gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Health Poland signert og gjennomført en avtale om kjøp av merkevaren Colon-C gjennom en eiendelstransaksjon.

03.10.2016

Med dette kjøpet styrker Orkla sitt fotfeste innen magehelse, som er en raskt voksende kategori.

Colon-C er en ledende merkevare innen kategorien konstipasjon og er markedsledende innen fibersegmentet i Polen. Gjennom kjøpet av Colon-C utvider Orkla sin plattform innen magehelse, som fra før består av merkevarene Husk og Samarin.

– Oppkjøpet av Colon-C er strategisk viktig for å styrke Orkla Healths posisjon i en voksende kategori. Polen er et prioritert marked for Orkla Health, og vi har identifisert potensial for verdiskaping, både i form av økt salg og kostnadssynergier. Ettersom nærmere 75 % av salget skjer i apotek, styrker kjøpet av Colon-C også Orkla Healths tilstedeværelse i apotek-kanalen, sier Henning Søgaard, CEO i Orkla Health Group.

Produktporteføljens effektivitet er høyt verdsatt hos forbrukerne. Merkevaren Colon-C er et godkjent europeisk varemerke med vekstpotensial også utenfor det polske markedet.

Colon-C oppnådde en omsetning på PLN 14,6 mill. (ca. 31 mill. kroner) i 2015. Merkevaren vil bli konsolidert i Orklas regnskap fra og med 1. oktober 2016. Transaksjonen innebærer ikke overdragelse av ansatte eller fabrikker.

Frem til transaksjonen var Colon-C eid av A-Z Medica, som er en produsent og distributør av naturlige urtetilskudd, kosttilskudd og kosmetikk, etablert i 2001.

Om Orkla Health

Orkla Health er en av Nordens største markedsførere og produsenter av et bredt sortiment av helseprodukter innenfor omega-3, vitamin og mineraltilskudd, vektreduksjon og sportsernæring. Produktene selges under kjente merkenavn som Möller’s, Nutrilett, Gerimax, LongoVital, Collett, Curamed, Samarin og Maxim. Norden, Baltikum og Polen er hjemmemarkeder, men selskapet har også internasjonalt salg til en rekke land. I dag selges produktene hovedsakelig gjennom dagligvarehandel, helsekostforretninger og apotek. Virksomheten har mer enn 510 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på i overkant av 1,6 milliarder kroner. Orkla Health inngår i forretningsområdet Orkla Care.

Orkla Health ASOslo, 3. oktober 2016

Ref.:

Orkla Health

CEO
Henning SøgaardTlf.: +45 24 48 77 83

Director Corporate Communication
Inger Marie IngdahlTlf. +47 92 84 58 81