Orkla kjøper ledende karamellprodusent i Storbritannia

Gjennom sitt heleide datterselskap NIC Enterprises Limited ("NIC") har Orkla Food Ingredients signert og gjennomført en avtale om kjøp av den britiske karamellprodusenten Confection by Design Ltd. ("Confection by Design").

01.07.2019

Confection by Design tilbyr fudge og toffee til iskremprodusenter, bakerier og konditorer. Omtrent to tredjedeler av porteføljen distribueres av Orklas britiske datterselskap Orchard Valley Foods. Størstedelen av selskapets salg kommer fra Storbritannia (~80 %), men de har også eksport til andre land (~20 %).

Orkla Food Ingredients har en sterk posisjon som leverandør av bakeriingredienser og iskremtilbehør i Norden og utvalgte land i Europa. I Storbritannia har Orkla Food Ingredients bygget opp en solid posisjon gjennom datterselskapene NIC UK, Orchard Valley Foods og County Confectionery.

– Kjøpet av Confection by Design er strategisk riktig og vil komplettere Orkla Food Ingredients sin posisjon som leverandør av ingredienser og tilbehør til bakeri-, sjokolade- og iskremmarkedet, sier Tor Osmundsen, CEO for NIC Group.

Confection by Design er et privateid selskap etablert i 1988 med 35 ansatte. Virksomheten har hovedkontor og produksjonsanlegg i Harrogate, Storbritannia.

Selskapet økte omsetningen til 5,7 millioner britiske pund (ca. 63 millioner kroner) i regnskapsåret som ble avsluttet 30. juni 2019. Selskapet konsolideres i Orklas regnskap fra 1. juli 2019.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen .

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no

Elise Andersen Heidenreich

VP Investor Relations

+47 951 41 147

elise.andersen.heidenreich@orkla.no