Orkla kjøper leverandør av bakeri-ingredienser i Sverige

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Food Ingredients AS har Orkla inngått en avtale om kjøp av Zeelandia Sweden AB, en leverandør av margarin, vegetabilske oljer og bakeriingredienser til det svenske markedet.

09.04.2019

Virksomheten har primært salg i Sverige, samt eksport til Finland, Baltikum og Norge. Selskapet selger hovedsakelig til bakeriindustrien. Etter gjennomføring av transaksjonen vil selskapet endre navn til Credin Sverige AB og inngå i Credin Group.

– Kjøpet av Zeelandia Sweden AB er strategisk riktig for å styrke Orklas posisjon og produksjonsfasiliteter i våre nordiske hjemmemarkeder innen kategorier som er velkjente for Orkla Food Ingredients. Produktporteføljen deres passer godt sammen med Credin Group, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Johan Clarin.

Zeelandia Sweden AB eies i dag av det nederlandske selskapet Koninklijke Zeelandia Groep B.V. som ble etablert i år 1900 av familien Doeleman. Selskapet som overdras har ca. 60 medarbeidere og ledes av CEO Karin Andersson. Virksomhetens hovedkontor og produksjonsfasiliteter ligger i Stenkullen, nær Gøteborg, Sverige.

Zeelandia Sweden AB hadde en omsetning på EUR 22,9 mill. (ca. 222,5 mill. kroner) i 2018. Selskapet forventes å bli konsolidert inn i Orklas regnskap i løpet av 2. kvartal 2019.

Partene er blitt enige om å ikke offentliggjøre kjøpesummen. Avtalen er betinget av godkjennelse fra svenske konkurransemyndigheter.

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no

Elise Andersen Heidenreich

VP Investor Relations

+47 951 41 147

elise.andersen.heidenreich@orkla.no