Orkla på Dow Jones’ toppliste for bærekraft

Orkla er for tredje år på rad innlemmet i Dow Jones’ europeiske bærekraftsindeks.

13.09.2013

Dow Jones’ bærekraftsindekser oppdateres årlig, og resultatene for 2013 ble lagt frem 12. september. Indeksene legger vekt på selskapers evne til å håndtere bærekraftstrender på en måte som styrker selskapenes langsiktige lønnsomhet.

Orkla er inkludert i Dow Jones’ europeiske bærekraftsindeks. Indeksen rommer de 20 prosent beste av totalt 600 europeiske selskaper, og Orkla er ett av fire selskaper i kategorien ”FOA Food products”. De øvrige selskapene er Danone, Nestlé og Unilever. På tvers av kategorier er i alt fire norske selskaper – Telenor, Storebrand, Norsk Hydro og Orkla – representert på Dow Jones’ prestisjetunge liste.

– Orkla-selskapene jobber systematisk for å sikre trygge produkter, gode arbeidsplasser og bærekraftig produksjon. Å bli innlemmet i Dow Jones’ europeiske bærekraftsindeks er en anerkjennelse av dette arbeidet, og gjør oss stolt, sier ass. direktør for samfunnsansvar, Ellen Behrens.

Som en ledende nordisk matvareleverandør er Orkla opptatt av å bidra til en bærekraftig verdikjede for mat.

– Arbeidet med mattrygghet, ernæring og helse, ansvarlige innkjøp og miljø krever daglig innsats fra alle våre selskaper, og Dow Jones-vurderingen gir oss inspirasjon til å strekke oss stadig lenger, sier Behrens.