Orkla til topps blant dagligvareleverandørene

Orkla inntar topplasseringene i handelens rangering av leverandørene til norsk dagligvarebransje. 

18.08.2016

Det viser resultatene fra årets ReMark-undersøkelse fra TNS Gallup.

Orkla Home & Personal Care inntar førsteplassen på ReMarks bransjeindeks på tvers av dagligvarekjedene. På andreplass følger Orkla-selskapet Pierre Robert Group, mens Orkla Foods Norge deler tredjeplassen med to andre selskaper.

På en sjetteplass finner vi Orkla Confectionery & Snacks Norge. I tillegg befinner Orkla Health seg på øvre halvdel av listen, med en 20. plass.

– Resultatene av årets ReMark-undersøkelse er svært gledelig lesning for oss i Orkla. Undersøkelsen gir oss en verdifull tilbakemelding på hvordan våre viktigste kunder i handelen bedømmer oss sammenlignet med våre konkurrenter, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla.

ReMark-undersøkelsen fra TNS Gallup gjennomføres hvert år og er Norges ledende verktøy for måling av handelens oppfatning av leverandørenes ytelser. Til sammen har 173 kjedekontakter fra NorgesGruppen, Rema 1000, Coop Norge og Bunnpris svart på spørsmålene i årets ReMark-undersøkelse, som ble gjennomført i perioden mars til mai 2016.

Spørsmålene respondentene har besvart, omfatter følgende seks temaområder:

Sortiment og produktspekter

Salgsapparatet ute i butikk 

Logistikk og vareforsyning

Innovasjon og nytenkning

Aktiviteter i butikk

Key account-apparatet

Til sammen 57 leverandører har blitt rangert på en skala fra 0 til 100 poeng innenfor de ovennevnte områdene. Til sammen har dette dannet grunnlaget for å rangere leverandørene ut fra et totalinntrykk sett fra kjedenes side.

– I Orkla vil vi nå se nærmere på resultatene og hvordan våre selskaper har blitt vurdert på de ulike områdene. De gode resultatene fra årets undersøkelse skal på ingen måte brukes som noen hvilepute, men tvert imot danne grunnlaget for å fortsette det gode arbeidet og se hvordan vi kan bli enda bedre på de ulike områdene, sier Ruzicka.