Orkla utvider innen bakeriingredienser i Storbritannia

Gjennom sitt heleide datterselskap NIC Enterprises Limited har Orkla Food Ingredients signert og gjennomført en avtale om kjøp av 85 % av aksjene i det britiske salgs- og distribusjonsselskapet Orchard Valley Foods Limited («Orchard Valley»). 

03.04.2017

Orchard Valley har sterke posisjoner som leverandør av ingredienser og tilbehør til det britiske bakeri-, sjokolade- og iskremmarkedet. Omsetningen kommer i hovedsak fra Storbritannia, men selskapet har også økende eksport til Europa. Selskapet ble etablert i 2004 og har hatt jevnt god vekst både i salg og lønnsomhet over flere år.

Orkla Food Ingredients har sterke posisjoner som leverandør av bakeriingredienser i Norden og utvalgte land i Europa, og har bygget opp en sterk posisjon innen iskremingredienser og -tilbehør i Storbritannia.

– Orchard Valley Food og Orkla Food Ingredients utfyller hverandre godt. Med kjøpet av Orchard Valley kompletteres Orklas eksisterende posisjon innen iskremingredienser og -tilbehør i Storbritannia. I tillegg styrker vi oss innen kategorier som er velkjente for Orkla Food Ingredients. Oppkjøpet innebærer potensial for økt eksport og synergier med vår eksisterende virksomhet, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.

Orchard Valley er en privateid virksomhet og har til sammen 72 ansatte. Selskapets hovedkontor og produksjonsfasiliteter er lokalisert i Tenbury Wells i Storbritannia. Orchard Valley hadde i regnskapsåret avsluttet 31. mai 2016 en omsetning på 23,9 mill. britiske pund (ca. 252 mill. kroner) og en normalisert EBITDA på 2,0 mill. britiske pund (ca. 21 mill. kroner).

Avtalen omfatter også en opsjon på kjøp av de resterende 15 % av aksjene. Selskapet konsolideres regnskapsmessig fra 1. april 2017. Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Om Orkla

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på ca. 38 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca. 18.000 ansatte.

Om Orkla Food Ingredients

Orkla Food Ingredients er den ledende aktøren innen bakeriingredienser i Norden, og har i tillegg voksende markedsposisjoner i utvalgte land i Europa. De største produktgruppene er margarin og smørblandingsprodukter, gjær, bakehjelpemidler og bakemikser til brød og kaker, marsipan og iskremingredienser. Orkla Food Ingredients har salgs- og distribusjonsselskaper i 22 land, som sikrer nærhet til bakerier og andre industrikunder.