Orkla utvider innen iskremingredienser og -tilbehør

Gjennom sitt heleide datterselskap Idun Industri AS har Orkla Food Ingredients (OFI) signert og gjennomført en avtale om kjøp av 100 % av aksjene i det nederlandske salgs- og distribusjonsselskapet Laan Heiloo B.V («Laan»).

05.03.2017

Laan er en ledende leverandør av ingredienser og tilbehør til det nederlandske iskremmarkedet. Orkla Food Ingredients har bygget opp en sterk posisjon innen ferdigmiks for softis og tilbehør i Nederland, og virksomhetene utfyller hverandre godt.
 
– Oppkjøpet er i tråd med Orklas ønske om å vokse innen utvalgte kategorier og markeder der vi ser potensial for videre vekst og synergier. Vi har fra før en sterk posisjon i det nederlandske markedet innen softis, og med kjøpet av Laan styrker vi oss også innen gelato, sier konserndirektør og leder for Orkla Food Ingredients, Pål Eikeland.
 Laan er en familie-eid virksomhet lokalisert i Heiloo, Nederland med til sammen 15 ansatte. Selskapet hadde i 2016 en omsetning på 5,8 mill. euro (ca. 51 mill. kroner).

Om Orkla

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer og konseptløsninger til dagligvare-, storhusholdnings- og bakerimarkedet i Norden, Baltikum og utvalgte markeder i Sentral-Europa og India. Orkla er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på ca. 38 mrd. kroner, og hadde ved årsskiftet ca. 18.000 ansatte.

Om Orkla Food Ingredients

Orkla Food Ingredients er den ledende aktøren innen bakeriingredienser i Norden, og har i tillegg voksende markedsposisjoner i utvalgte land i Europa. De største produktgruppene er margarin og smørblandingsprodukter, gjær, bakehjelpemidler og bakemikser til brød og kaker, marsipan og iskremingredienser. Orkla Food Ingredients har salgs- og distribusjonsselskaper i 22 land, som sikrer nærhet til bakerier og andre industrikunder.