Orkla utvider innen storhusholdning i Sverige

Gjennom sitt heleide datterselskap Orkla Foods Sverige, har Orkla signert og gjennomført en avtale om å kjøpe Lecora, en svensk produsent av fryste og kjølte vegan- og vegetarretter.

29.03.2019

Lecora er også markedsledende innen schnitzel, og tilbyr i tillegg ferdigretter. En stor andel av sortimentet er økologisk. Storhusholdning utgjør den største kundegruppen, men selskapet har også noe salg til dagligvarehandelen.

– Orkla har en ledende posisjon i svensk dagligvarehandel, herunder en lang rekke matvarekategorier. Med kjøpet av Lecora styrker vi oss innen storhusholdning og utvider vår portefølje av økologiske, veganske og vegetariske matvarer, sier leder for Orkla Foods Sverige, Henrik Julin.

Lecora, som ble etablert i 1963, er et familie-eid selskap med 35 ansatte. Selskapet ledes av Tommy Salomonsson og hans to barn, og virksomheten har hovedkontor og en fabrikk i Vadstena, Sverige.

– Lecoras arbeid med bærekraft og lokale råvarer er med på å styrke våre ambisjoner innen bærekraft. Lecora er en sterk merkevare som vi skal utvikle videre, og vi setter stor pris på virksomhetens lokale forankring og kundenes og forbrukernes tillit til produktene, avslutter Henrik Julin.

Selskapet hadde en omsetning på SEK 95,9 mill. (ca. 88,2 mill. kroner) i 2018, og EBIT på SEK 5,9 mill. (ca. 5,4 mill. kroner). Omsetningen kommer hovedsakelig fra Sverige, men selskapet har også noe eksport til EU.

Selskapet konsolideres i regnskapsmessig i Orkla fra 1. april 2019.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Kontakter

Håkon Mageli

Konserndirektør, Kommunikasjon og Corporate Affairs

+ 47 928 45 828

hakon.mageli@orkla.no

Elise Andersen Heidenreich

VP Investor Relations

+47 951 41 147

elise.andersen.heidenreich@orkla.no