Orklas kjøp av Rieber & Søn er godkjent

Konkurransetilsynet i Norge har godkjent Orklas kjøp av Rieber & Søn ASA. Med kjøpet overtar Orkla kjente merkevarer som Toro, Vitana, K-Salat, Delecta, Frödinge, Chaka og Bähncke.

22.04.2013

Avtalen med Rieber-familien omfatter kjøp av 90,11 % av aksjene i Rieber & Søn ASA. Transaksjonen vil etter planen bli gjennomført innen en uke. Deretter vil Orkla gi et pliktig tilbud til de resterende aksjonærene i Rieber & Søn basert på samme kjøpesum pr. aksje som blir betalt til Rieber-familien. Parallelt vil det bli besluttet å tvangsinnløse minoritetsaksjonærene, og det vil bli søkt om at selskapet ikke lenger skal være notert på Oslo Børs.

– Med dette kjøpet styrker vi vår posisjon som Nordens ledende merkevareselskap innen mat og drikke. Rieber & Søn har sterke merkevarer som passer optimalt til Orklas produktportefølje når det gjelder kategorier, produksjonsteknologi og geografi, sier konsernsjef Åge Korsvold i Orkla.

Når transaksjonen er gjennomført vil arbeidet med å integrere Rieber & Søn i Orkla starte. Planen er å slå sammen Rieber & Søn Norge med Stabburet, Rieber & Søn Danmark med Beauvais foods og i Sverige integrere Frödinge i det sammenslåtte Abba Seafood og Procordia.

– Vi vil skape et lokomotiv innen nordisk matvareindustri, med kompetanse og ressurser til å utvikle sterke lokale produkter og merker i konkurranse med internasjonale aktører. Vi skal ha en tydelig tilstedeværelse i de ulike markedene, og lage mat tilpasset forbrukerne lokalt, sier Korsvold.

I markedene utenfor Norden – Tsjekkia, Polen, Russland og Slovakia – vil selskapene i Rieber & Søn drives videre som selvstendige enheter. 

Rieber & Søn har en rekke kjente merker og virksomheter: Toro er Norges ledende leverandør av blant annet sauser, supper og ferdigretter. Andre kjente norske merker er Denja, Mr. Lee, Vossafår og Vestlandslefsa. Vitana er en av Tsjekkias største og mest tradisjonsrike nærings-middel¬¬produsenter. K Salat har en god posisjon både i Sverige og Danmark innenfor majones, remulade og salater. Delecta er ett av Polens ledende dessert- og bakemiksmerker. Frödinge er markedsleder innen kjølte og fryste kaker og desserter i Sverige. Chaka er et kjent russisk merke for nøtter. Bähncke er markedsleder i det danske sennepsmarkedet. I tillegg er Rieber & Søn leverandør til storhusholdnings¬sektoren i Norge, Sverige, Danmark, Tsjekkia og Slovakia.

Rieber & Søn ASA omsatte i 2012 for 4.164 mill. kroner, hvorav 70 % i Norden. Konsernet har ca. 2.600 ansatte, hvorav ca. 1.600 utenfor Norge.

Orkla ASAOslo, 22. april 2013

Ref.:
Konserndirektør Kommunikasjon og Corporate Affairs, Orkla ASA
Håkon MageliMobil: +47 928 45 828