Pierre Robert Group er GOTS-sertifisert

Pierre Robert Group er Norges første tekstilselskap innen dagligvarebransjen som er blitt Global Organic Textile Standard-sertifisert.

25.08.2016

Pierre Robert Group er GOTS-sertifisert

Blant alle norske tekstilselskaper er Pierre Robert Group det andre selskapet som er blitt sertifisert av den internasjonale merkeordningen for økologiske tekstiler, Global Organic Textile Standard (GOTS).

– Jeg er veldig stolt av det grundige arbeidet Pierre Robert Group har gjort for å nå GOTS-standarden. Pierre Robert Group har gjennom flere år jobbet systematisk med bærekraft, og vår nyervervede GOTS-sertifisering er ytterligere et viktig steg mot å bli en mer ansvarlig tekstilprodusent. Både forbrukere og handelen er opptatt av bærekraft, og fokuset på økologi er stadig stigende. Jeg ser derfor frem til å lansere de første GOTS-sertifiserte tekstilproduktene i norsk dagligvare, sier Hege Holter Brekke, adm.dir. i Pierre Robert Group.

Siden 2008 har Pierre Robert Group forpliktet seg til bærekraftig og ansvarlig tekstilproduksjon. For å styrke denne innsatsen har Pierre Robert Group besluttet å bruke en større andel bærekraftige fibre i sin tekstilproduksjon. Mulesingfri merinoull, Tencel® og modal har allerede blitt innlemmet i selskapets kolleksjoner. Med den nyoppnådde sertifiseringen tilbyr Pierre Robert Group også organisk bomull.

Byttet fra vanlig bomull til GOTS-sertifisert organisk bomull vil tre i kraft i januar 2017. Emballasjen vil bli merket med Pierre Roberts GOTS-lisensnummer i tillegg til et FSC-lisensnummer som viser at også emballasjen er bærekraftig produsert.