Sandefjord gatelag vant Orklas fairplay-pris

Orkla er stolt sponsor av Fotballstiftelsens Gatelag, som i første uke av desember samlet 16 lag til felles nasjonal turnering i Tønsberg. Etter 24 spilte kamper var det klart - LSK gikk av med seieren, mens Sandefjord fikk Orklas pris for fair play.

07.12.2018

Gatelag
Foto: Marie Charlotte Lund

 

Like viktig som å vinne – er evnen til å spille realt. Sandefjord er fortjent vinner av fairplay-pris, som underbygges av Orklas visjon om å være «din venn, hver dag».

Mer enn bare fotball

Fotballstiftelsens gatelag, handler om så mye mer enn bare fotball. Gatelagene har spillere som står for mot, respekt, felleskap og glede, og som bruker fotball som virkemiddel for å få flere dager uten rus. Idéen bak gatelagene er at veien ut av rus er lettere når man har et lag i ryggen, en trener og støtteapparat som har troen på deg og medspillere som ser deg og blør for den samme drakta. Det har 18 toppklubber fra hele Norge bevist over snart åtte år. Orkla har vært med fra starten av, med sitt engasjement i Fredrikstad Fotballklubb.

Mat i fokus for samhold

Like viktig som fotball, er samlingen rundt måltidene før og etter trening. Det er her vi i Orkla kan bidra med det vi kan best, nemlig mat. Gjennom vårt bidrag sikrer vi at gatelagenes utøvere får et sunt måltid før og etter trening, samt veiledning om et sunt kosthold. Disse måltidene er det eneste måltidet mange av utøverne har ila denne dagen. Gjennom felles måltider styrkes utøvernes sosiale mestringsfølelse og er en god trening på å bygge fellesskap og lag-følelse.

Fakta om gatelagene

  • Gatelagene er et lavterskeltilbud for rusavhengige organisert av fotballklubber rundt om i landet, og er et prosjekt som fremmer de positive verdiene fotballen står for.
  • Hos gatelagene gis rusavhengige menn og kvinner tilbud om trening 2-3 dager i uken – der det settes fokus på lagspill, fysisk mental helse, frokost og fellesskap, et sted og høre til, bistand til den enkelte spiller ifht offentlige instanser m.m.
  • Gatelagene driftes av Fotballstiftelsen, og er fotballens fellesprosjekt innen samfunnsansvar. Dette er et stort fellesprosjekt mellom det offentlige, der NAV, rusomsorgen og helsedirektoratet bidrar med støtte, kompetanse og offentlige midler, og private aktører, der Orkla så langt er den største bidragsyteren gjennom sitt tilbud av mat og drikke.