Setter bærekraft på menyen

Vi i Orkla er med på Foodscape-messen, og byr blant annet på spiselig emballasje.

11.10.2018

Teamet fra Orkla-selskapet Bako viser frem bærekraftig emballasjeprodukter på Foodscape. Her sammen med Ellen Behrens.
Teamet fra Orkla-selskapet Bako viser frem bærekraftig emballasjeprodukter på Foodscape. Her sammen med Ellen Behrens (til høyre), ansvarlig for bærekraft i Orkla.

Foodscape er en ny messe og møteplass som gjennom to dager setter fokus på sunnere mat og bærekraftige løsninger.

– Omstillingen til bærekraftige verdikjeder er krevende, det samme gjelder arbeidet med å fremme en sunn livsstil. Arenaer som Foodscape er viktige for å få inspirasjon, ideer og kunnskap som kan hjelpe hver og en av oss videre, forteller Ellen Behrens, som er ansvarlig for bærekraft i Orkla.

Under åpningskonferansen deltok hun i en panelsamtale om bærekraftige innovasjoner sammen med representanter fra NorgesGruppen, Bama og Nortura.

Gjør det enklere for bakeriene å tilby bærekraftige fristelser

De tre Orkla-selskapene Idun, Nic og BaKo stiller med felles stand på messen.

– Vi presenterer et utvalg av bake- og iskremingredienser, emballasje og løsninger som kan gjøre det enklere for bakerier, serveringssteder og andre profesjonelle kunder å tilby sunn og bærekraftig mat, sier Brit Bjørkli, marketing manager i Idun Industri.

Blant de mest innovative bærekraftslanseringene, er BaKos «Do Eat»-konsept, som består av dessertskåler og porsjonsformer laget av potetstivelse. Disse skålene kan altså spises, slik at man helt unngår avfall.

Les mer om «Do Eat» fra Bako >

– BaKo er opptatt av å tilby fornybare alternativer til engangsprodukter i plast og har lansert engangsbestikk laget fra plantestivelse og engangstallerkener laget av overskuddsmateriale fra sukkerroer, forteller Brit.

Om Foodscape

  • Foodscape er en ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat som går av stabelen 10. og 11. oktober på Norges Varemesse.
  • Vil vise sunnere, fremtidsrettet mat og drikke, teknologi og bærekraftige løsninger innen emballasje, oppbevaring, distribusjon og avfallshåndtering.
  • Les mer på: www.foodscape.no