Skal gjøre det enklere å spise grønnsaker

Orkla Foods Norge lanserer Fersk Grønnsakspasta fra Toro og gjør norske folkefavoritter sunnere.

08.09.2015

6 av 10 nordmenn ønsker å spise sunnere, men kun 14 prosent av befolkningen får i seg nok grønnsaker. Dette til tross for at helsefordelene med grønnsaker er godt kjent. Siden matvaner endres sakte, vil det være mest effektivt for folkehelsa å gjøre de mest populære produktene sunnere.

Orkla Foods Norge lanserer nå Fersk Grønnsakspasta fra Toro. Dette er fersk pasta med 40 % grønnsaker bakt inn i pastadeigen. Produktet er helt unikt i Norge og består av kun naturlige råvarer, har lite fett og er uten tilsatt salt og sukker. I tillegg til grønnsaker er ingrediensene hvete og egg.

– Det mest effektive vi kan gjøre for å bedre folkehelsen er å gjøre folkefavorittene til nordmenn sunnere, og med Fersk Grønnsakspasta gjør vi dette, sier fagsjef ernæring og helse i Orkla Foods Norge, Linn Anne Bjelland Brunborg.

Ikke bare gjør produktet det enklere å få i seg grønnsaker til middag, det smaker også fantastisk godt. Akkurat som vanlig fersk pasta, men med en hint av grønnsaker. Pastaen skal kun kokes i 1 minutt.

Fersk Grønnsakspasta fra Toro kommer i tre varianter: brokkoli & erter, gulrot og blomkål.

– Når du spiser en porsjon Fersk Grønnsakspasta får du i deg for eksempel en ekstra kokt gulrot per porsjon. Dette betyr mye for alle som ikke får i seg nok grønnsaker, sier Bjelland Brunborg.

– Vi ønsker å gjøre det enklere å lage en sunnere middag. For å få til dette må folk spise mer grønnsaker, legger hun til.

I følge den årlige undersøkelsen Spisefakta fra 2014 er norske forbrukere storspisere av pasta, og den italienske nasjonalretten er på norske matfat over en gang i uka. Pasta (alle typer) spises mest av de under 40 år og primært i husstander med barn. Fersk pasta er den varianten som øker mest.

Grønnsakspasta ble lansert i februar 2015 av Orkla Foods Danmark og har blitt en stor suksess der. Fersk Grønnsakspasta gir ca 50 gram grønnsaker per pastaporsjon (125 g). I 100 g ferdig pasta er det for eksempel 29 g gulrot og 71 g mel, gluten og egg.

Kilder: IPSOS MMI Spisefakta 2014, Norkost 3, 2010-201, Runar Døving, http://www.nrk.no/ho/nordmenns-matvaner-endrer-seg-ikke-1.6923861