Små grep har stor betydning

I Orkla Confectionery & Snacks Norge er det først og fremst smak som er viktig. Vi tar konkrete grep for å redusere mengden mettet fett, salt og sukker i produktene uten at det går utover smaken.

19.06.2015

– Godteri, snacks og kjeks er alle ernæringstette produktgrupper som ikke skal være en del av det daglige kostholdet, men brukes til kos og hygge. Det opplever vi at norske forbrukere er klar over. Samtidig vet vi at veldig mange ønsker å kunne kose seg med litt bedre samvittighet, og flere er opptatt av palmeolje, mettet fett, salt, sukker og ulike tilsetningsstoffer, forteller Knut Ellekjær, som er utviklingsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks Norge.

– Våre produkter er på ingen måte unntatt fra helsefokuset, og vi ønsker å ta et ansvar for den norske folkehelsen. Vi skal likevel ikke kompromisse på smak, men tror vi kan få til begge deler ved å fokusere aktivt på dette, forteller han.

– Vi har identifisert noen ingredienser som vi ønsker å fjerne eller redusere. For eksempel har vi besluttet at vi skal redusere saltinnholdet i produktene våre med 15 prosent frem mot 2020, og vi håper å bli palmeoljefrie på alt av egenproduserte varer i løpet av neste år. Akrylamid er et tredje viktig punkt, og vi skal redusere innholdet i de av kjeks- og snacksproduktene våre som har høye akrylamidnivåer, forteller han.

Hver av produktgruppene våre har nå fått en egen plan for hvordan vi skal jobbe med forbedringer, og helse og ernæring vil være ett av kriteriene når vi skal vurdere innovasjonene våre fremover. 

– Det betyr ikke at vi kommer til å fjerne sukkeret i Laban eller gjøre Gjende grov, men det betyr at vi kommer til å ta små grep på flere av produktene våre uten at det skal gå på bekostning av smaken. Ved å jobbe aktivt og systematisk med dette kan vi gjøre en forskjell, sier han.