Statsministerbesøk på Göteborgs Kex

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, samt de øvrige partilederne i Alliansen, fikk som de aller første smake på den nye Ballerina-kjeksen hos Orkla-selskapet Göteborgs Kex 25. august 2010. Temaet rundt bordet var flere jobber for ungdom.

30.08.2010

– Det er hyggelig å se en bedrift som Göteborgs Kex hvor en stor vekst fører til at flere både kan få jobb og utvikle seg i bedriften, sier lederen for Centerpartiet, Maud Olofsson.

– Vi har kunnet ansette 50 nye medarbeidere, hvorav de fleste unge, for å møte etterspørselen etter suksessen Ballerina Sjokoladekjeks, forteller Christoffer Jahr, viseadm. dir. i Göteborgs/Sætre.

Ballerina er Göteborg Kex’ mest fremgangsrike produkt gjennom tidene, og Sveriges mest populære kjeks. – Vi har solgt over 16 millioner pakker med Ballerina til 33 prosent av Sveriges husholdninger det siste året, sier Christoffer Jahr.

Svensk tradisjon

Partilederne spurte interessert om alt fra arbeidsmarkedsspørsmål og rekruttering til eksport, transport og produktutvikling. Kerstin Johansson Wahlberg, som har jobbet i bedriften siden tidlig på 60-tallet, fikk spørsmål om hvorfor hun har likt seg så godt i alle disse årene.

– Ja, egentlig var det meningen at jeg bare skulle jobbe her en stund, men jeg ble værende takket være den gode stemningen og alle de koselige kollegene, forteller hun. Og det er klart at man er stolt av å jobbe med produkter som har blitt en del av svenske tradisjoner, sier hun.

Og kjeksen – den falt i smak.

Om Ballerina

Ballerina er Göteborgs Kex’ mest fremgangsrike produkt gjennom tidene.

Ballerina har blitt bakt siden 1963.

Ballerina er Sveriges mest populære kjeks regnet i antall og volum.

Ballerina solgte 16 millioner pakker, eller 250 millioner kjeks, i fjor.

33 prosent av Sveriges husholdninger kjøper Ballerina.

http://www.goteborgkex.se