Utslippskutt: Orkla til topps blant Norges 100 største selskaper

PwC Norge har vurdert hvordan Norges 100 største selskaper jobber med bærekraft. Orkla er ett av fire selskaper som havner på topp i ny klimaindeks.

07.09.2020

Nylig lanserte PwC Norge sin Bærekraft 100-rapport med en egen klimaindeks. Den forteller hvilke av Norges 100 største selskaper som kan dokumentere utslippskutt i tråd med Paris-avtalen.

Orkla er ett av fire selskaper som havner helt i topp.

De andre tre selskapene er KLP, Schibsted og Storebrand. PwC mener en selskapsstrategi som ivaretar bærekraft er avgjørende for selskaper som skal lykkes i fremtiden.

– Vi tror at de selskapene som ikke tar bærekraft på alvor, både vil miste markedsandeler og troverdighet på sikt, sier direktør for Bærekraft i PwC, Hanne Løvstad.

Orklas bærekraftsdirektør Ellen Behrens, som holdt innlegg om Orklas bærekraftarbeid under dagens frokostmøte, er stolt av anerkjennelsen Orkla får.

– Vi har satt klimamål som gjør at vi tar vår andel av det som skal til for å nå 1,5 graders målet. Vi jobber gjennom en kombinasjon av tiltak med bred innsats på tvers av alle selskapene våre i 30 land. I perioden 2014-2019 reduserte vi utslipp i egne virksomheter med 58 prosent – takket være langsiktig og målrettet arbeid i alle deler av konsernet, sier Behrens.

Likevel, årene fremover vil kreve mye av oss alle, ifølge bærekraftsdirektøren.

– Klimautfordringene krever innsats fra alle sektorer. I Orkla vil vi styrke arbeidet med å kutte utslipp ytterligere. Vi satser stort på plantebasert mat, vi skal inspirere forbrukere til mer klimasmarte valg og vi engasjerer oss i å hindre avskoging og bidra til økt gjenvinning av plast og andre materialer. Alt dette er store og viktige tiltak for å redusere klimagassutslipp, avslutter Behrens.