Vårens nyheter

Vårens nyheter fra Orkla svarer på trender som bærekraft, sunnhet, smak og nytelse. Blant spennende nyheter er maskinoppvasktabletter fra Klar og nyvinningen Kornmo matpakkebar med brunost.

15.05.2019

Bærekraft

Klar utvider
Klar kom på markedet i 2017 med bærekraftige vaskemidler og håndsåpe. Siden er serien utvidet med kroppspleieprodukter, og nå går Klar inn i nok en kategori, nemlig maskinoppvask. Klar parfymefrie oppvasktabletter er Svanemerket og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Oppvasktablettene er effektive og gir glansfull oppvask med bruk av nøye utvalgte ingredienser slik at du kan vaske opp vanlig, bare på en mer miljøvennlig måte.

– Mange av våre forbrukere har etterspurt maskinoppvaskmiddel fra Klar, så vi gleder oss nå over å kunne introdusere nyheten. Klar oppvasktabletter er et godt og grønt valg, akkurat slik som gode miljøvalg bør være, sier Anne Marheim Støren, Business Developer Sustainable Living i Orkla Home & Personal Care.

Möllers i ny bærekraftig emballasje
– Som et ledd i det viktige arbeidet med å bli mer bærekraftig, relanseres nå de populære omega-3 kapslene fra Möller’s. Den grønne boksen er nå laget av 100 % resirkulert plast. I tillegg har vi redusert vekten på boksen, noe som gjør at vi sparer hele 5,4 tonn plast i året. Boksen er tilpasset innholdet slik at vi også frakter mindre luft, forteller produktsjef i Orkla Health, Hilde Bolsø.

 

Sunnhet og helse

To sunne nyheter fra Kornmo
Barer er i vekst og blir stadig mer populære blant barnefamilier, som ofte tar dem med i matpakken. Barer og matpakke er en ganske særnorsk kombinasjon. Nå kommer Kornmo med Norges første og eneste matpakkebar med fullkorn.

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt – og godt – mellommåltid. Baren er stappet med fullkorn og fiber som gir den en god og myk konsistens. I tillegg har den mindre sukker enn tilsvarende barer. Baren inneholder brunost som gir mellommåltidet en god og søtlig smak. Kornmo Matpakkebar er et supert tilskuddet i matpakken!

– Vi ser at snacking i større grad fungerer som erstatning for et måltid. Samtidig ser vi at forbruker ønsker sunnere snacking-alternativer og er villig til å betale mer for sunnere alternativer, sier Johanne Altenau Rokne, merkevaresjef for Kornmo.

I tillegg til matpakkebaren kommer Kornmo’s nye sjokoladekjeks – en av Norges sunneste sjokoladekjeks med hele 50 % fullkorn og 12 % mindre sukker enn tilsvarenende kjeks.

– Til tross for lite sukker og mye fiber smaker kjeksen av ekte Kornmo-kvalitet, lover Johanne. Kornmo Sjokoladekjeks er dessuten uten palmeolje.

Glutenfritt fra Anamma
Etterspørselen etter kjøtterstatningsprodukter er i stadig vekst. Orkla fortsetter sin satsing innen dette segmentet og lanserer nå Anamma Glutenfri Vegoschnitzel og Formbar Färs. Den formbare farsen er perfekt til å lage for eksempel saftige, kjøttfrie burgere.

Vitaminbjørner med ny smak
Vitaminbjørner kommer med en ny, spennende smak som en Limited Edition. Denne bjørnen har en deilig smak av de norske sommerbærene solbær, rips og markjordbær. Vitaminbjørner har i over 10 år vært et gledelig tilskudd i mange norske hjem. De er laget med naturlige fargestoffer, og er uten tilsatt sukker.

 

Smakfulle nyheter 

Grandiosa med ny bunn
Vi kan ellers glede alle Grandiosa-elskere med enda bedre bunn på Grandiosa Take Away Supreme. Dette er smakfulle pizzaer rikt toppet med speket pepperoni og krydrete kjøttboller – foretrukket av 7 av 10 i en smakstest.

Sommerfriskt fra Fun Light
Fun Light lanserer to nye og forfriskende smaksvarianter for sommeren; FunLight Kiwi Lemon – med smak av kiwi og sitron – og FunLight Pink Lemonade – perfekt for varme sommerdager.

Sommerchips fra KIMs
Sommer er høytid for snacks, og smak og fristelse betyr mye for mange. KiMs ønsker å tilby ekstra variasjon og mer godsaker å velge mellom gjennom sommermånedene. Derfor lanseres nå to nye limited edtions proppfulle av masse god smak; Sommerchips med smak av Sweet Hickory Barbeque og Cheddar & Jalapeno.

 

Hårfin sommer
Define kommer også med en nyhet nå før sommeren, nemlig Define Instant Volume Spray.

– Den sprayes godt inn mot hodebunnen og gir håret volum. Sprayen gir også et godt grunnlag for sommerens fine flette eller oppsatte hår, avslutter Lise Holm Glad, fagansvarlig hår.