Egg

Egg-allergi er vanligst hos små barn. Mange vokser av seg egg-allergi eller tåler mer som voksen. Alle Orkla Foods-produkter som inneholder egg er godt merket.

Hvor finnes det – mulige kryssallergier

Egg i maten kan være merket som egg, eggehvite, eggeplomme og eggepulver. Av og til kan man finne betegnelsene ovalbumin eller lysozym av egg.
Matvarer som ofte inneholder/kan inneholde egg er kaker og kjeks, dressinger, remulade, majones og majonessalater, sennep, spaghetti, makaroni og andre typer pasta, vafler og pannekaker, fylt sjokolade, kokosboller, konfekt, sorbet, panerte retter og gratenger. Dette fordrer at man leser innholdsdeklarasjonen veldig nøye før man spiser. Ifølge merkeforskriften skal alle produkter tilsatt egg eller produkter av egg merkes tydelig i varedeklarasjonen.
Gode alternativer til kake med egg kan være pai og gjærbakst (som ikke må være penslet med egg!) eller kaker og vafler uten egg. Det finnes også egg-erstatninger på markedet som kan brukes til kaker. Bakepulver i litt større mengder kan ofte fungere som egg-erstatning.

Kilde: Matportalen