Nøtter

 

Det er ikke nøtter i TORO-produktene. TORO har en omfattende råvarekontroll for å forhindre at råvarer som kan være forurenset med nøtter kommer inn i fabrikken.

Alle typer nøtter kan forårsake allergi. Nøtter fører til noen av de sterkeste og mest alvorlige reaksjonene, og kan være livstruende selv i små mengder. Symptomene oppstår raskt, vanligvis innen en time, noen ganger i løpet av minutter.
I motsetning til flere andre matallergier vil de som har fått påvist nøtteallergi sannsynligvis ha det resten av livet. Bare om lag 20 % av de som har nøtteallergi vil «vokse det av seg». Vanligvis er dette folk som har en mild allergi.
Hvis man har det som kalles atopi, eller hvis atopi forekommer i en familie, er man mer utsatt for å utvikle allergi mot nøtter. Atopi er navnet på en gruppe av allergiske tilstander som inkluderer høysnue, astma og eksem. De som er allergisk mot peanøtter kan også reagere på nøtter, men det er ikke en direkte sammenheng.

Hvor finnes nøtter? Hvordan kan man unngå allergisk raksjon? Unngå nøtter der det er mulig! Lær deg å gjenkjenne matvarer som kan inneholde nøtter og unngå dem. Vær særlig oppmerksom på sjokoladeproduker!
Matinformasjonsforordningen krever at alle former for nøtter og produkter laget av nøtter skal merkes tydelig i ingredienslisten.