Sennep

 

Sennep er laget av sennepsfrø. Det er mye brukt i mange typer krydder og sauser og sammensatte matvarer. Våre produkter er godt merket der sennep inngår.

Alle arter av kål og raps tilhører samme familie, samt nepe, reddik, pepperrot, kålrot og karse og noen typer salat. Kryssallergi mot disse kan derfor forekomme.
Sylteagurker og sylteløk er ofte blandet med sennepsfrø. Likeså vil ofte ulike krydrete sauser og majoneser inneholde sennep. Den er videre brukt som ingrediens i ferdigretter, «salte» kjeks, forretter, pizzabunner, supper og barnemat. Og selv om man ikke selv tilsetter sennep på pølser eller karbonader, kan oppskriften inneholde sennep, eller personalet er ikke tilstrekkelig forsiktig med tanke på krysskontaminering ved håndtering. Risikoen for allergi kan ikke utelukkes på gatekjøkkenmat og i restauranter.

Relaterte matvarer (kryssreaksjon)

Kryssreaksjoner er sjelden rapportert. Enkelttilfeller har blitt beskrevet av kryssallergi til blomkål, brokkoli, kål, eller til paranøtter, trolig knyttet til lignende allergener. En markert felles reaktivitet er vist mellom sennep og viktige allergener av raps. Sennep er ofte et skjult allergen i mange matvarer, og reaktivitetsterskelen er lav Intoleranse mot sulfitt må ofte utredes parallelt, da sulfitt ofte inngår i sennep.

Kilde: food-info.net/uk