Fisk og Omega3

Fet fisk alltid bra

 

Som regel får vi for lite fisk i oss og burde derfor spise mer både som pålegg og til middag. Folk i alle aldre bør få i seg 1 til 2 gram omega-3 fra fisk hver dag.

En enkel måte å få i seg dagsbehovet med omega 3 er å spise en skive med Stabbur-Makrell 40 gram.
Omega-3 er fettsyrer som kroppen trenger, men som den ikke klarer å lage selv. Spesielt omega-3 fettsyren DHA er nødvendig for en optimal utvikling av hjernen, nervesystemet og synet. Det er også godt dokumentert at omega 3 fettsyrer er viktige for hjertet- og blodomløpet.

Viktig kilde til vitamin D

Fordelen med fet fisk, er at den også er en kilde til vitamin D. En av to nordmenn får i seg for lite vitamin D. Dette vitaminet får vi både fra solen og via maten vi spiser. Vitamin D er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp kalsium og er dermed en forutsetning for en sterk benbygning. I Norge, hvor vi har lite sol, er det viktig å sikre seg nok vitamin D gjennom fet fisk og tran som er en av våre viktigste kilder til vitamin D i kosten. Andre kilder er beriket smør, margarin og beriket melk.