Spis variert og balansert

Vårt hovedfokus er at god mat er viktig

 

Vi i Orkla Foods Norge har alltid de nasjonale og nordiske næringsstoffanbefalingene i tankene både for våre eksisterende produkter og når vi utvikler nye og smakfulle produkter og varianter.

I et godt og riktig sammensatt kosthold er det plass til all typer matvarer. Alle typer matvarer kan passe inn i et sunt kosthold, det er mengden og hvor ofte vi spiser de ulike matvarene som er avgjørende. Noen matvarer passer til hverdags og kanskje til hvert måltid, mens andre matvarer bør spises sjeldnere (for eksempel matvarer med mye mettet fett og sukker). Kostholdet vårt skal settes sammen på en måte slik at det dekker behovet vårt for hovednæringsstoffene (karbohydrater, fett og protein), i tillegg til vitaminer, mineraler og sporstoffer. Dersom kostholdet består av mange ulike matvarer (grønnsaker, frukt, korn, kornprodukter, egg, kjøtt, fisk, melkeprodukter osv.) er sannsynligheten for at vi får dekket behovet for de enkelte næringsstoffene større enn dersom vi spiser ensidig.
Gjennomsnittlig norsk kosthold har gjennom årene hatt en positiv utvikling. Vi spiser mindre fett, og sukkerforbruket har sunket siden slutten av 90-tallet, men vi er fremdeles ikke i mål og det er ønskelig at vi reduserer inntaket av disse ytterligere. Vi ønsker også økt inntak av grønnsaker, frukt, fisk og annen sjømat, grove kornprodukter/kostfiber, samt at inntaket av salt og mettet fett bør reduseres.
Det viktigste bidraget til å endre kostholdet i en riktig retning er at maten smaker godt samtidig som den kan inngå i hverdagskostholdet. Orkla Foods Norge legger vekt på å treffe «norsk» smak, og vi har tatt vare på de tradisjonelle og hjemmelagde smaker fra norske og mer eksotiske retter.