Kjølt mat

– ferskhet med god kvalitet!

Kjølt mat har sin store fordel ved at den kan oppbevares noe tid i tilnærmet fersk tilstand. Man får maten ganske nær slik den er fra naturens side, og det er ikke alltid nødvendig med konserveringsmidler.

Vi putter melk, pålegg, rått kjøtt og fisk i kjøleskap. Dette gjør vi for å opprettholde best mulig kvalitet på råvarene, over lengst mulig tid. Når maten kjøles bremser vi «aldringsprosessene» vesentlig og maten holder seg friskere over en lengre periode. Dersom kjøttet har ligget noen dager i kjøleskapet kan vi steke det opp og på denne måten øke holdbarheten ytterligere ved at varmen dreper mulige skadelige små bakterier.
Kjøling og varmebehandling for bedre holdbarhet og tryggere mat er blant de vanligste metodene vi benytter oss av i det moderne kjøkken.
TORO sine kjølte ferdigretter benytter seg av nettopp disse to faktorene. Vår unike og skånsomme tilberedning ivaretar næringsstoffene og fremhever de gode smakene, slik at du skal få et godt og smakfullt måltid! Noe tap av vitamin C må du regne med som også skjer vedandre tilberedningsmetoder. Ellers bevares næringsinnholdet godt og maten er trygg så lenge pakningene oppbevares kjølig (0-4 grader) og mørkt.
Som all fersk mat er det begrenset holdbarhet og dette finner vi enkelt ut av ved å se på «best før» dato. Samtidig, mye mat er trygg å spise også etter «best før» dato. Pakningen til TORO ferdigretter tåler varme og holder luften ute slik at aldringsprosessene holdes ytterligere i sjakk.
TORO kjølte ferdigretter har tilsvarende like mye næring og er laget med samme prinsipper som maten du lager på kjøkkenbenken.

Best før…

Tørket mat er merket med «best før» og betyr at matvaren smaker best før den datoen som står på produktet. Det betyr ikke at maten er «farlig» å spise i etterkant, kun at smaken kan være noe endret. Dette betyr at du trygt kan spise tørkede matvarer som er gått ut på dato, vær bare oppmerksom på at smaken kan være noe tammere.