TORO-fabrikken i Arna

Toro-fabrikken er vår hjørnesteinsbedrift i Arna, som lager supper, sauser, gryteretter, kaker, rett-i-koppen og andre pulverprodukter til glede for norske forbrukere.

Orkla Foods Norge avdeling Toro Arna ligger rett utenfor Bergen sentrum, og her lages det hvert eneste år rundt 500 millioner porsjoner med mat, både til forbrukere og til storhusholdningsmarkedet.

Toro har lange tradisjoner, og allerede i 1946 ble Toro-merket registrert og skapte revolusjon på kjøkkenet. Toro-navnet kom av det spanske ordet for okse, fordi buljongterningen som kom samme året hadde kjøttkraft fra Argentina. Kjøkkenrevolusjonen som startet i 1946 fortsatte med Toro Bergens Fiskesuppe i 1959, Toro Tomatsuppe, Toro Grønnsakssuppe og de andre folkefavorittene. Siden oppstarten har eksempelvis over 45 millioner liter med Bergensk fiskesuppe blitt laget i Arna.

Frem til dagens fabrikk ble bygget i 1967, skjedde produksjon av Toro-produktene i Nøstegaten 58, midt i Bergen sentrum. I Nøstegaten hadde Rieber & Søn hatt lokaler i en årrekke, og verdens første sjømatssuppe i pulver ble lansert i Nøstegaten i 1964. Da stod kjøpmennene i Bergen i kø for å kjøpe verdenssensasjonen. Toro-fabrikken ble en del av Orkla i 2013, og vi fikk med det ytterligere kompetanse og ressurser til å utvikle sterke lokale produkter og merker i konkurranse med internasjonale aktører.