Orkla Foods Norges fabrikker

Orkla Foods Norge har fabrikker flere steder i Norge, der mange av våre kjente merkevarer blir produsert.

TORO-fabrikken i Arna

Orkla Foods Norge avdeling TORO Arna ligger rett utenfor Bergen sentrum. TORO-fabrikken lager supper, sauser, gryteretter, kaker, rett-i-koppen og ulike pulverbaserte matvarer. Her lages blant annet TORO Tomatsuppe og TORO Bergens fiskesuppe, i tillegg til mange andre folkefavoritter. Årlig produseres det rundt 500 millioner porsjoner med mat, både til dagligvaremarkedet og storhusholdningsmarkedet.

 

Pizzafabrikken på Stranda

Orkla Foods Norge avdeling Stranda produserer Big One og Grandiosa pizza. Her har det vært pizzaproduksjon siden 1979. Den første Grandiosaen ble produsert i 1980 og med det startet pizzaeventyret på Sunnmøre. Årlig produseres det om lag 38 millioner dypfryste pizzaer her.

Leverpostei i Fredrikstad

Orkla Foods Norge avdeling Stabburet Fredrikstad, eller Råbekken som den også kalles, produserer kjøttprodukter og hermetikk. Det kanskje mest kjente produktet er Stabburet-Leverpostei, som ble lansert i 1949. På fabrikken lages pølser, hamburgere og kjøttkaker til storhusholdningsmarkedet, og også kjøttopping til pizzaene som produseres på Stranda-fabrikken og middagshermetikk fra Trondhjems.

Nora-fabrikken på Elverum

Orkla Foods avdeling Elverum produserer Nora syltetøy og TORO kjølte ferdigretter. I tillegg blir det distribuert betydelige volumer av produkter fra andre Orkla-fabrikker herfra og til det norske markedet.

Ketchup- og grønnsaksfabrikkene i Rygge

Orkla Foods Norge på Rygge består av to avdelinger; Idun og Nora. På Idun-fabrikken produseres Idun tomatketchup og sennep i tillegg til en rekke Idun-dressinger, sauser, oljer og eddik. Et lite stykke unna foregår den tradisjonsrike grønnsaksproduksjonen med Nora surkål, rødkål, syltede agurker og rødbeter. Grønnsakene dyrkes for øvrig rett ved fabrikken, av dyktige grønnsaksbønder i Rygge Kontraktdyrkerlag.

Vossafår fra Voss

Som navnet tilsier, produseres Vossafår på fabrikken vår i Voss. Siden 2006 har Vossafår vært markedsledende på fårepølse i Norge, men historien startet allerede i 1937, da Voss Samvirkelag startet opp sitt eget pølsemakeri. Fårepølseproduksjonen ble startet opp i 1939. Fabrikken hvor det populære produktet tilvirkes i dag, ble åpnet i 1972.

Flatbrød fra Vigrestad

På Orkla Foods Norge avdeling Vigrestad produseres Mors Hjemmebakte Flatbrød. Det er Norges mest populære flatbrød som bakes her på Jæren. Oppskriften har sin opprinnelse i gammel flatbrødtradisjon fra begynnelsen av 1900-tallet. Fabrikken har holdt til samme sted siden 1963.

Storhusholdningspizza på Sem

I tillegg til pizzaproduksjonen på Stranda, lager vi Stabburet Pizza til storhusholdningsmarkedet på vår lokale fabrikk på Sem utenfor Tønsberg.

Pålegg på Tveita

På en fabrikk på Tveita i Oslo produseres søtpåleggene Nugatti, Banos og Sunda. Fabrikken har eksistert siden 1930-tallet. Visste du at bananene til Banos skrelles for hånd?