Idun

Varemerket Idun stammer fra 1932 da De Forenede Bakeres Gjærfabrikk i Moss etablerte datterselskapet Det Norske Eddikbryggeri som produserte eddik og sennep under merket Idun.

Mange år senere, i 1991, ble selskapet Idun en del av Stabburet AS, som er en del av Orkla Foods Norge. I generasjoner har Idun vært en favoritt i norske hjem og løftet smaken på all slags mat. Vi har et bredt utvalg av dressinger, sauser, ketchup og sennep.

Idun Tomatketchup, som så dagens lys allerede i 1960, er proppfull av tomater og helt uten konserveringsmidler. Idun bruker hele 2 kilo tomater til 1 kilo tomatketchup, i de fleste varianter. Det høye tomatinnholdet sammen med den ikoniske flasken har gjort Idun Tomatketchup til en del av den norske folkesjela.

Ketchup finnes i de fleste land, men smaken og konsistensen varierer med hvordan vi bruker den. For eksempel, i Danmark dypper man gjerne pølsa i ketchup, men i Norge vil man at ketchupen skal ligge godt på pølsa samtidig som den skal smake tydelig av tomat. Derfor er Idun Tomatketchup proppfull av tomater og har en konsistens som gjør at den ligger perfekt på pølsa.