Stabburet

Stabburet har sine røtter tilbake i 1936 da delikatesseforretningen med egen produksjon åpnet i Fredrikstad. Siden den gang har Stabburet vært symbolet på flere norske folkefavoritter, og i dag er Stabburet godt representert i kostholdet til det norske folk. Store deler av produksjonen ligger fremdeles i Fredrikstad. Stabburet er ekte norsk mattradisjon!

Stabburet Leverpostei er den originale leverposteien og har vært barnas favoritt i snart 70 år. Det spises over 175 millioner brødskiver med Stabburet Leverpostei hvert år. I tillegg til å være mild og god på smak, er Stabburet Leverpostei også naturlig rik på jern, og er derfor en av de beste kildene til å sikre et jevnt og godt jerninntak for både barn og voksne.

Den første gule boksen rullet ut fra fabrikken i Fredrikstad 1949. Det var pølsemaker Ole Sigvartsen som kom opp med den opprinnelige oppskriften. Han så på Stabburet Leverpostei som sitt hjertebarn og passet på at produktet til enhver tid var av ypperste kvalitet. Høy kvalitet i råvarer og sammensetning er en kontinuerlig prioritet og gjør Stabburet Leverpostei til et sunt og næringsrikt pålegg.

De aller fleste stifter bekjentskap med pålegget i den runde gule boksen på sin første brødskive. Fordi barn er i vekst er det ekstra viktig å dekke behovet for jern. Undersøkelser i regi av helsemyndighetene viser at jern er det mineralet barn lettest kan få for lite av. Barn har også små mager som blir raskt mette, og det gjør det ekstra viktig at maten de spiser er rik på gode næringsstoffer. Leverpostei er sammen med grove kornprodukter, rødt kjøtt og makrell i tomat blant de viktigste jernkildene vi har i vårt kosthold. To skiver halvgrovt brød med leverpostei dekker omtrent 40 % av jernbehovet for barn opp til ni år.