Sunlight

Den første virkelige merkevare i verden var Sunlight såpe. Den ble lansert i England av William Hesketh Lever. Sunlight var en mykere såpe som skummet mer og løste seg lettere opp enn noen av de andre såpene på markedet den gangen.

Mens såpene på den tiden ble solgt til butikkene i stenger, og kunden fikk kuttet sitt stykke etter ønsket vekt, fikk Sunlight en karakteristisk pakning og standard vekt. På den måten kunne kundene gjenkjenne Sunlight-såpen, og ved hvert kjøp få samme vare. Det ble reklamert for Sunlight i de media som den gang fantes, og såpens renhet ble garantert med 1.000 engelske pund – den gang en fantastisk sum penger. Denne måten å markedsføre et produkt på, ga en eventyrlig suksess i stadig flere land.

Sunlight kom til Norge i 1920-årene, og også her i landet ble det suksess.

I 1931 overtok Orkla Home & Personal Care (den gang Lilleborg) produksjonen og rettighetene til Sunlight-navnet i Norge, og Sunlight har vært den ledende husholdningssåpen i over 80 år. Sunlight-såpens bruksområde har alltid vært bredt. Trofaste brukere sverger fremdeles til det tradisjonsrike Sunlight såpestykket både til oppvask, rengjøring og tøyvask. For mange er nok Sunlight-såpen særlig forbundet med ferieturer på hytta eller i båten.

I 1968 kom flytende Sunlight håndoppvask med en behagelig sitronduft og en pH-verdi nær hudens egen. Sunlight håndoppvask er mild mot hendene samtidig som den gir en skinnende ren oppvask. Sunlight håndoppvask er Svanemerket.

Siste tilskudd i Sunlight-familien er Sunlight kjøkkenhåndsåpe som effektivt fjerner ubehagelig lukt fra hendene etter matlaging. Den er mild og skånsom og dermatologisk testet på sensitiv hud.

Se Produktdatablader