IMG_0268-scaled-aspect-ratio-16-9

Her har Orkla samlet seg på Eldorado E-sportsenter for å utvikle laget. Fra venstre: Mickel "Archimago" Segalstad-Slaatto, Camille Victor "BigB" Prunier, Mark "Sneaky_Ghost" Willard, David "Rays Of Sunshine" Schøne og David-Konrad "nexkex" A. Aurtande.

E-sport i Orkla

E-sport er fremtidens bedriftsidrett – det skaper trivsel og engasjement. 2,7 millioner nordmenn spiller dataspill i dag og flere og flere bedrifter bruker e-sport som en sosial plattform for de ansatte. Orkla er intet unntak. I bedriftsligaen.no kan man spille med kolleger og konkurrenter på fritida. Hele 57 lag har vært med i årets sesong.

Skaper relasjoner på tvers av avdelinger og virksomheter

– Dette er nåtidens og fremtidens bedriftsidrett. Ved å delta møter du medarbeidere og samarbeidspartnere som du kan sosialisere med på tvers av avdelinger og virksomheter. Det har store gevinster for de ansatte og deres trivsel, forteller Karoline Nauste i Orkla.

Orkla knytter bånd gjennom Bedriftsligaen

I Orkla var det HR-avdelingen som satte i gang prosessen med å melde oss på Bedriftsligaen.

– Vår sentrale HR-avdeling ved Karoline Nauste var i kontakt med Bedriftsligaen. Det ble lagt ut en post på Yammer, som er et sosialt nettverk på jobb, om at de var på jakt etter noen i Orkla som var interesse i å spille Counter-Strike. Jeg så dette innlegget og meldte min interesse. På magisk vis endte jeg opp med å bli lagleder og fikk gleden av å finne flere kolleger som ville spille. Jeg kontaktet alle som likte innlegget og spurte om de ville spille. Jeg spurte også kolleger jeg visste spilte spill og fikk de til å bli med, forklarer Aurtande.

– Mange av oss har knyttet sterkere bånd, sier lagleder David-Konrad «nexkex» A. Aurtande som leder et stort Orkla-lag.

Bedriftsligaen har også ført til at spillerne har blitt kjent på tvers av avdelinger.

 

Vi kjente hverandre som kolleger, men vennskapet har vokst takket være Counter-Strike og mange av oss har knyttet sterkere bånd. Vennskapet har blitt bedre.

Et variert lag

Et viktig element i Bedriftsligaen er at lagene som melder seg på møter jevn motstand. Aurtande føler laget har møtt variert motstand denne sesongen.

– Vi synes at divisjonen vår er litt variert. Noen lag er veldig gode og noen er langt under oss. Vi er cirka midt på med et variert lag. Vi får utfordret oss godt, mener 38-åringen.

Straks skytes sluttspillet i Bedriftsligaen i gang. Samtidig er også verdens største Counter-Strike-turnering godt i gang. Aurtande selv følger ikke med på e-sport, men på hans YouTube-konto dukker det opp mer og mer Counter-Strike relatert materiale. Nå har laget fått et nytt tema å prate om i lunsjen.

– Mange av oss har nå brukt veldig mange timer på Counter-Strike og vi har utviklet oss til å bli bedre spillere. Vi har nå mer å prate om på jobb. Noen på laget er interessert i e-sport. Jeg, personlig – ikke så mye, avslutter Aurtande.

Det innledende seriespillet i Bedriftsligaen er over og de fire beste lagene fra hver gruppe skal kjempe om seieren i et divisjonsbasert sluttspill. Orkla, som i utgangspunktet kunne meldt på to lag basert på antall spillere, er nå klare som siste lag fra 4. divisjon gruppe A.

– Vi har egentlig nok til to lag, men vi har rotert mye på spillerne slik at alle skulle få prøve seg, smiler lagleder David-Konrad «nexkex» A. Aurtande (38).

38-åringen omtaler seg selv som en ekte veteran i Counter-Strike-sammenheng.

– Jeg har spilt Counter-Strike siden 2000 da det kom ut og er en ekte veteran, men hadde ikke rørt det på nærmere 12 år før vi startet med Bedriftsligaen. Jeg mimrer fremdeles tilbake til da det var i beta-versjon.

IMG_0242-scaled-aspect-ratio-4-3

Fra venstre: Mickel Segalstad-Slaatto og lagleger David-Konrad A. Aurtande

Master Blaster, en e-sportliga for bedrifter

Over fire sesonger har Master Blaster sammen skapt Norges ledende bedriftsliga i CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), med 57 deltakende lag fra store og små bedrifter.

I vårsesongen 2022 ble det spilt 224 kamper av totalt 568 spillere. Mange av kampene blir streamet av profesjonelle kommentatorer. Heiagjenger og «watchparties» har blitt skapt på flere arbeidsplasser. Bedriftsligaen engasjerer.

Bedriftene er stolte av å tilby et moderne teambuildingtilbud til sine ansatte. Vi ser at flere forteller om opplevelsen på sosiale bilder. Pokaler blir tatt bilde av, og engasjementet som de ansatte viser er høyt. Gjennom kundeundersøkelser har vi avdekket hvor mye det sosiale aspektet påvirker bedriftene positivt og skaper verdi for hele bedriften, både som deltakere og tilskuere.

Det spilles to sesonger hvert år, vår og høst. Hver sesong er delt inn i tre divisjoner med forskjellige ferdighetsnivåer.

DISSE SPILLER FOR ORKLA:

  • David-Konrad «nexkex» A. Aurtande
  • Patrik «bujst» Henriksson
  • Mark «Sneaky_Ghost» Willard
  • Mattias «Minim0ffa» Nyberg Hedlund
  • Helge «OneFiftyLashes» Garder
  • Stian «Smacker» Gravdal
  • Pål Espen «PLY» Bru
  • Camille Victor «BigB» Prunier
  • Mickel «Archimago» Segalstad-Slaatto
  • David «Rays Of Sunshine» Schøne