Personvern

Informasjon om Orklas behandling av personopplysninger, inkludert rett til innsyn.

Orkla er en gruppe av selskaper som produserer varer bl.a. til norske forbrukere. De norske Orkla-selskapene deler ansvaret for behandlingen av personopplysningene dine, og vi lover å behandle dem på en sikker måte.

Formålet med behandling av personopplysninger

Formålet med å bruke personopplysninger og hvilke typer personopplysninger vi skal bruke, vil være spesifikt opplyst eller fremgå av sammenhengen i din kontakt med oss, eller fremgå av punktet «Rammene for vår behandling av personopplysninger» nedenfor.

Formålene for Orklas behandling av personopplysninger er i korte trekk å håndtere henvendelser fra forbrukere og andre, å levere tjenester eller produkter de har bedt om, eller å tilpasse kommunikasjon, markedsføring, produktutvikling og produksjon av varer og tjenester.

Rammene for vår behandling av personopplysninger

Vår behandling av personopplysningene skjer innenfor rammen av gjeldende norsk lov og forskrift. Det rettslige grunnlaget vil være enten at

  • behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, å utføre gjøremål i forkant av slik avtale, for eksempel ved opprettelse av brukerkonto i en nettbutikk, som medfører lagring av kontaktopplysninger og dine bestillinger.
  • behandlingen er nødvendig for at Orkla skal oppfylle en rettslig forpliktelse, herunder plikten i bokføringsloven til å oppbevare betalingsopplysninger.
  • du har gitt oss et særskilt samtykke til en nærmere angitt type behandling, for eksempel å abonnere på nyhetsbrev.
  • Orkla har en legitim interesse i en type bruk, og som vi antar at du synes er akseptabel blant annet på bakgrunn av din kontakt med oss. Det er aktuelt i disse tilfellene:
    • Dersom du har samtykket til å motta tilbud eller nyhetsbrev fra Orkla, vil vi kunne foreta en personlig tilpasning av slike henvendelser for å drive markedsføring som oppleves relevant av mottakerne.
    • Dersom du har samtykket til å motta tilbud eller nyhetsbrev fra Orkla, så kan vi bruke e-postadressen og en opplysning fra din kontakt med oss, for å tilpasse visning av annonser til deg eller andre på tredjepartsnettsteder (for eksempel Facebook), for å forbedre markedsføringen vår.
    • Dersom du deltar i en konkurranse eller kampanje, kan vi lagre kontaktinformasjonen din midlertidig for å la deg delta og kontakte deg dersom du vinner eller oppnår andre fordeler direkte knyttet til deltagelsen. Vår interesse i behandlingen er markedsføring av våre produkter.
    • Dersom du henvender deg til oss, for eksempel med spørsmål eller innspill, kan vi behandle ditt navn, kontaktinfo og opplysninger i henvendelsen så langt det er nødvendig for å behandle henvendelsen din. Vår interesse i behandlingen er kundepleie og forbedring av produkter og markedsføring.
    • Dersom du har logget inn som en bruker på en av Orklas nettbutikker og har produkter i handlekurven uten å fullføre handelen eller sjekke ut, kan vi lagre opplysningen om handlekurven for å sende deg e-post med påminnelse om handlekurven på et senere tidspunkt.
    • Dersom du kjøper varer eller tjenester i en av Orklas nettbutikker, kan vi bruke opplysningen om kjøpet i analyse av kjøpstrender. Dermed kan vi tilpasse vår kommunikasjon, reklame og lagerbeholdning. Analysen viser bare anonym, aggregert informasjon (statistikk).

Lagringstid, sletting og anonymisering

Hvor lenge vi lagrer personopplysninger avhenger av det rettslige grunnlaget for bruken, se «Rammene for vår behandling av personopplysninger» ovenfor. Når grunnlaget er gjennomføring av avtale eller rettslig forpliktelse, slettes opplysningene avtalen eller forpliktelsen er oppfylt. . Der lagringen bygger på ditt samtykke, vil sletting skje når du ber oss om det, enten ved å kontakte oss som forklart nedenfor, på våre brukersider («min side» e.l.) eller i lenker i våre e-poster til deg. Der lagringen bygger på Orklas legitime interesse, vil opplysningene slettes senest etter tre år. Ved bruk i sammenheng med henvendelser eller deltagelse i kampanjer eller konkurranser, slettes opplysningene når henvendelsen er håndtert eller kampanjen eller konkurransen er avsluttet.

Alternativt til sletting, kan vi fjerne identifiserende opplysninger fra personopplysningene, slik at opplysningene ikke lenger kan knyttes til deg (anonymisering). Slik anonym informasjon kan vi bruke i vårt erfaringsarkiv og for å utarbeide analyser og statistikk, for å tilpasse og utvikle Orklas markedsføring og produkter i forhold til forbrukernes ønsker og behov.

Lagring av personopplysninger

Personopplysningene vil lagres på Microsofts servere i Europa. Dersom det blir aktuelt å gi Microsoft i andre land midlertidig tilgang systemer der opplysningene er lagret, for eksempel ved feilretting, så er tilfredsstillende personverngarantier sikret gjennom EU-standardavtale og/eller EU/US Privacy Shield-avtalen. Send oss en e-post om du ønsker en kopi av disse.

Kontakt

Kontakt oss på privacy@orkla.no om du vil ha innsyn i, få utlevert, korrigere eller slette personopplysninger som er lagret om deg. Du kan på samme måte protestere mot, kreve begrensning av eller trekke tilbake samtykke til behandlingen av personopplysninger. For øvrig har du mulighet til å klage over behandlingen av personopplysninger til Datatilsynet.