Orkla Home & Personal Care

Orkla Home & Personal Care er Nordens ledende – og Norges største – leverandør av vaskemidler og produkter til personlig pleie. Selskapet har lange tradisjoner og har gjennom generasjoner utviklet produkter til rengjøring og personlig hygiene. Røttene går tilbake til Lilleborgs fabrikk ved Akerselva i 1833.

Blant selskapets mest kjente og kjære merkevarer er Zalo, OMO, Blenda, Jif, Define, Solidox, Dr Greve, Lano og Bliw. Mange av dem er over 80 år gamle, mens andre er nye stjerner. Salget skjer i hovedsak gjennom dagligvarehandelen, men også noe gjennom faghandel og apotek.

Orkla Home & Personal Care var blant de første i landet til å satse på systematisk merkevarebygging og har lykkes i å utvikle produkter som er blitt svært godt mottatt av norske forbrukere. Innovasjon, basert på god forbrukerforståelse, er mye av forklaringen på den sterke posisjonen mange av merkene har i dag.

Med overtakelsen av Jordans og Cederroths vaskemidler og produkter til personlig pleie i henholdsvis 2012 og 2015, er Orkla Home & Personal Care blitt et nordisk selskap med en betydelig internasjonal virksomhet innen munnhygiene. Med overtakelsen av Riemann og deres solkrem P20 i 2017, er dette ytterligere forsterket.

Orkla Home & Personal Care er det eneste selskap i sitt slag som driver hele verdikjeden selv i Norge, inkludert produktutvikling og produksjon.

Orkla Home & Personal Care har i alt seks fabrikker. De er lokalisert i Ski utenfor Oslo, på Flisa nær Kongsvinger, i Falun i Sverige, Hillerød i Danmark, Radzymin i Polen og Kuala Lumpur i Malaysia.

Produktdatablader

Alle som bruker Orkla Home & Personal Care’s produkter skal være sikre på at de er trygge i bruk og ikke medfører noen risiko for miljøet. På denne siden fokuserer vi på miljø- og sikkerhetsaspekter ved produktene våre, og her ligger sikkerhetsdatablader for alle Orkla Home & Personal Care’s vaskemidler.

Les mer

Våre fabrikker

Orkla Home & Personal Care driver hele verdikjeden selv og har fabrikker både i Norge og Sverige.

Les mer