Orkla Venture investerer i helse-app

Den norsk-engelske helse-appen Your. MD bruker kunstig intelligens, big data og en «chatbot» for å gi brukerne svar på ulike helseproblemer. Blant andre Orkla Venture og Smedvig investerer nå 85 mill. kroner i selskapet for å videreutvikle tjenesten.

 

Selskapet Your.MD, har utviklet en applikasjon for selvdiagnostisering – et supplement til fastlegen.

Orkla, Smedvig Capital og andre eksisterende aksjonærer går nå sammen om sprøyte inn nye 85 millioner kroner til i selskapet. Ifølge Your.MD skal pengene brukes til å styrke veksten i selskapet, blant annet gjennom å etablere en digital markedsplattform for helsetjenester og helseprodukter.

 

Passer perfekt

Espen Wiik i Orkla Ventures sier Your.MD vil gi Orkla tilgang til et ledende teknisk miljø med en forretnings- og distribusjonsmodell som utfordrer eksisterende strukturer.

– Kombinasjonen av avansert programvare, kunstig intelligens, bruk av naturlig språk og kunnskapen til leger, gjør at Your.MD gir brukerne helseinformasjon på et høyt nivå. Dette kombinert med tilgang til «One Stop Health», som er en plattform for distribusjon av produkter og tjenester, ser vi på som en spennende mulighet for Orkla, sier Espen Wiik.

Your.MD har blitt lastet ned 2,1 millioner ganger og har ca. 1 million månedlige brukere i 120 land. Selskapet ble stiftet i Norge i 2013, men har nå hovedkontor i London.

Last ned Your.MD til iPhone >

Last ned Your.MD til Android >

Du kan også starte en chat med Your.MD på Facebook.

Dette er Your.MD:

Tjenesten er tilgjengelig via iOS, Android, Facebook Messenger, Skype, Slack og Telegram. Chatboten identifiserer ulike medisinske forhold, gjennom en samtale, hvor brukeren må svare på spørsmål.

Your.MD har også utviklet en «One Stop Health»-plattform hvor brukerne kan få tilgang til kvalitetssikrede produkter og tjenester fra lokale partnere.